Categories: Stil de viaţă

De ce te ingrasi dupa ce ai avut un copil

Valabil si pentru femeie, dar si pentru barbati, a creste un copil in casa sporeste riscul ingrasarii. Mai putin nuantat spus, maternitatea/paternitatea te ingrasa.

Acest fapt este dezbatut de Mark Macdonald, scriitor si expert in fitness si nutritie, in cartea sa De ce copiii te ingrasa / Why Kids Make You Fat. El insusi s-a ingrasat 16 kilograme dupa nasterea copilului sau, in ciuda faptului ca este antrenor de fitness, expert in nutritie. Desi poate parea o afirmatie destul de dura, cartea sa fiind privita, in unele cazuri, cu reticenta, a creste un copil chiar favorizeaza acumularea de kilograme in plus pentru parinti.

Lipsa timpului, dar si a chefului de a face miscare oscilatiile hormonale pe fondul stresului, precum si ciugulitul resturilor de mancare ramase de la copil se numara printre cauzele ingrasarii in timpul cresterii unui copil.

De altfel, un studiu efecturat de Universitatea din Chicago a aratat ca, dupa un an de la nasterea copilului, aproximativ 75% din mame continua sa aiba mai multe kilograme decat aveau inainte de a ramane insarcitate. Chiar daca studiul a vizat doar femeile ca purtatoare ale sarcinii si mama, Mark Macdonald atrage atentia ca este perfect valabil si in cazul tatilor implicati in cresterea copilului.

PRINCIPALELE CAUZE ALE INGRASARII PARINTILOR DUPA VENIREA PE LUME A COPILULUI:

1. Somnul prost

Invariabil, nasterea unui copil este urmata de stricare somnului parintilor. A dormi iepureste, a te trezi noaptea la anumite intervale de timp, precum si ridicatul din pat pentru a incepe o noua zi dupa cum dicteaza copilul sunt conditii ideala pentru scaderea calitatii somnului, iar acest lucru duce, mai mereu, la cresterea poftei de mancare in mod artificial. Spunem in mod artificial pentru ca, dupa numeroase nopti de nesomn, putini parinti au pofta sa manance broccoli, ravnind de fapt dupa produse de tip junkfood.

Solutia: a manca foarte putin si des produse sanatoase care sa contine toti nutrientii de care are nevoie corpul  proteine (carne, peste, oua), carbohidrati (fructe, legume, cereale integrale) si grasimi (seminte, nuci, ulei de masline, avocado). Mesele cantitativ mici, dar dese, cam o data da trei-patru ore, nu vor permite scaderea glicemiei atat de mult incat sa dati iama in produse nesanatoase.

Continuarea pe Lyla.ro

http://lyla.ro/mamici/de-ce-te-ingrasi-dupa-ce-ai-avut-un-copil/

Recent Posts

Cozonac moale și pufos. Două secrete pe care fiecare gospodină ar trebui să le cunoască

Pe 5 mai, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele 2024. Toată lumea știe că Paștele nu este…

12 minute ago

Comisia Europeană: Ancheta împotriva Facebook și Instagram. Ce obligații au încălcat

Comisia Europeană: Anchetă deschisă de Comisia Europeana împotriva reţelelor sociale Facebook şi Instagram, ale grupului…

42 de minute ago

Ancheta în cazul celor 17 pacienți decedați de la Spitalul Sf. Pantelimon a ajuns la final. Iată care sunt concluziile

 Ancheta în cazul celor 17 pacienți decedați de la Spitalul Sf. Pantelimon a ajuns la…

o oră ago

Este Miercurea Mare. Ziua în care Iuda l-a trădat pe Hristos

 Miercurea Mare. În Miercurea Mare este Cina cea de Taină a Fiului lui Dumnezeu cu Apostolii,…

2 ore ago

Ce să alegi pentru masa de Paște, măsline negre sau verzi? Vezi care este diferența

Ce să alegi pentru masa de Paște, măsline negre sau verzi? Măslinele negre și cele…

2 ore ago

Predicția unui renumit om de știință, pe care nimeni nu voia să o asculte în 1950, se adeverește deja

Omul de știință britanic Alan Turing s-a impus ca un simbol al secolului XX datorită…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului