Categories: Stil de viaţă

De la stres la respirația urât mirositoare; află cum guma de mestecat poate fi benefică pentru sănătate

De la stres la respirația urât mirositoare; află cum guma de mestecat poate fi benefică pentru sănătate.

Mulți oameni iubesc guma de mestecat și s-ar putea să nu fie un lucru rău în totalitate. Totul vine cu avantajele și dezavantajele sale și nu este diferit și pentru a mesteca pietre prețioase.

Gumele de mestecat conțin îndulcitori, conservanți și alte câteva ingrediente care pot fi dăunătoare pentru sănătatea ta și, prin urmare, nu este indicat să mesteci foarte multe gume.

De la stres la respirația urât mirositoare; află cum guma de mestecat poate fi benefică pentru sănătate

Cu toate acestea, are și unele efecte pozitive. Gumele de mestecat nu sunt extrem de rele; pot ajuta cu anxietatea, stresul, respirația urât mirositoare și alte câteva probleme. Le poți mesteca uneori și se pot dovedi a fi benefice.

Iată, în cele ce urmează, câteva dintre beneficiile pentru sănătate ale gumei de mestecat.

1. Poate ajuta cu stresul și anxietatea: Fiecare are un mod diferit de a face față anxietății și guma de mestecat ar putea fi una dintre modalități. Unii ar putea respira adânc, în timp ce alții ar putea să își muște unghiile. Când mesteci gumă, ajută la reducerea hormonului stresului, reducând în cele din urmă nivelul de stres.

2. Poate ajuta la refluxul acid: Când nu ai mâncat ore întregi, stomacul tău tinde să elibereze acizi care călătoresc în tractul gastro-intestinal, provocând o senzație de arsură. Cu toate acestea, atunci când mesteci gumă, limba eliberează saliva care împinge acidul în jos și care reduce senzația de arsură.

3. Poate ajuta cu respirația urât mirositoare: Persoanele care suferă de respirație urât mirositoare pot recurge la guma de mestecat. Aceasta vin într-o varietate de arome diferite și acestea pot ajuta la reducerea respirației mirositoare.

4. Vă poate ajuta să vă concentrați: Dacă nu vă puteți concentra, puteți mesteca gumă. Este de fapt utilă și te poate ajuta să te concentrezi mai bine asupra muncii tale și să previi distragerile.

Ce este în guma fără zahăr?

Schimbarea gumei cu zahăr cu o alternativă fără zahăr este bună pentru dinții tăi. De fapt, unele mărci de gumă fără zahăr au câștigat sigiliul de acceptare al Asociației Stomatologice Americane (ADA). Dar guma fără zahăr poate să nu fie bună pentru toată lumea. Înainte de a cumpăra următorul pachet, asigurați-vă că înțelegeți potențialele efecte secundare ale gumei fără zahăr, precum și beneficiile.

Diverse mărci de gume fără zahăr au ingrediente diferite, care sunt toate concepute pentru a imita gustul zahărului. Unii dintre aceștia sunt îndulcitori artificiali, iar alții sunt fabricați din surse naturale. Îndulcitorii din guma fără zahăr includ:

  • Alcooli de zahăr. Cei mai frecvent utilizați alcooli de zahăr în guma fără zahăr sunt xilitolul, izomaltul, maltitolul, manitolul și sorbitolul. Alcoolii de zahăr provin din fructe de pădure și alte fructe.
  • Aspartam. Aspartamul este un îndulcitor artificial format din doi aminoacizi – fenilalanină și acid aspartic.
  • Stevia. Acest îndulcitor natural este făcut din frunzele plantei de stevie. Pe lângă tipul de îndulcitor folosit, guma fără zahăr poate conține și ingrediente naturale și chimice menite să ofere textură, mestecat și gust de lungă durată. Aceste ingrediente variază de la o marcă la alta.

Recent Posts

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție…

6 minute ago

Motivul neobișnuit pentru care Meghan Markle își ascunde picioarele. Poartă mereu rochii sau fuste care par prea lungi pentru înălțimea ei

De ce își ascunde Meghan Markle picioarele? Ducesa de Sussex poartă adesea haine prea lungi…

21 de minute ago

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu. Pacienții care au nevoie…

26 de minute ago

Alertă meteo: Un ciclon devastator urmează să lovească România, după ce a făcut ravagii în țările prin care a trecut

Alertă meteo. Un ciclon puternic se apropie de România, aducând cu el ploi torențiale, descărcări…

52 de minute ago

Când sunt necesare suplimente pentru echilibrarea hormonală în premenopauză

Premenopauza le aduce femeilor multe transformări hormonale și provocări, care le influențează starea de bine,…

o oră ago

Horoscop 20 mai – 21 iunie. Noi colaborări și șanse de câștig pentru unele zodii

Horoscop 20 mai - 21 iunie. Potrivit horoscopului realizat de Neti Sandu, în această perioadă,…

2 ore ago

Citeste si: