Categories: Ştiri sănătate

Decizie de ultim moment! Va începe vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani?

Vaccinarea este, în opinia specialiștilor, cea mai bună metodă de protecție împotriva virusului. De asemenea, este cea mai sigură și rapidă cale de a pune capăt pandemiei. În contextul pandemic actual, Pfizer și BioNTech au decis să înainteze o propunere pentru vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani.

Până în acest moment, numai tinerii de peste 12 ani pot opta pentru imunizarea anti-COVID. Totuși, Pfizer și BioNTech au solicitat aprobarea pentru utilizarea de urgență a serurilor și în cazul copiilor între 5 și 11 ani.

Varianta Delta este mult mai agresivă, afectând inclusiv tinerii de toate vârstele. De asemenea, riscul transmiterii ar fi redus în mod semnificativ.

Începe vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani?

Pfizer și BioNTech au solicitat autorităților de reglementare din SUA să aprobe utilizarea de urgență a vaccinului COVID-19 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, a transmis Pfizer pe Twitter, potrivit RADOR.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a stabilit data de 26 octombrie pentru ca grupul său de consilieri externi să se întâlnească și să discute despre cerere.

Ar putea fi posibilă vaccinarea copiilor la scurt timp după aceea. O autorizare rapidă a vaccinului la copiii mici ar putea ajuta la atenuarea unei potențiale creșteri de cazuri în această toamnă, transmit reprezentanţii companiei.

Părinții, reticenți în fața vaccinării copiilor

Foarte puţini părinţi ai elevilor de peste 12 ani, care sunt eligibili pentru vaccinare anti-COVID, şi-au dat acordul pentru imunizarea copiilor în şcoală. Sub 300 de mii de părinţi au răspuns la chestionarele distribuite în acest sens în unităţile de învăţământ, iar dintre aceştia peste 3/4 s-au exprimat împotrivă. Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune, însă că în ciuda acestor rezultate, ritmul vaccinării copiilor este în creştere.

„Dacă în prima săptămână de şcoală am avut o medie de 1.000 de elevi vaccinaţi pe zi, în cea de-a doua săptămână această medie a crescut la 1.700 de elevi vaccinaţi pe zi, iar în cea de-a treia săptămână, am avut aproape 2.500 de elevi vaccinaţi pe zi. Asta arată că, în pofida acestor răspunsuri îngrijorătoare completate de către părinţi în aceste chestionare, totuşi în rândul elevilor există o dorinţă de vaccinare.

Dintre elevii şi preşcolarii din România, doar 1.230.000 au vârsta peste 12 ani, deci se pot vaccina. Au răspuns doar 290 de mii. Ministerul Educaţiei, împreună cu Ministerul Sănătăţii, împreună cu cooronatorul CNCAV, vor face în continuare eforturi pentru conştientizarea importanţei şi necesităţii vaccinării.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul celor 22 de mii de elevi care doresc să se vaccineze, am luat legătura cu col. Valeriu Gheorghiţă şi are disponibilitate de a trimite echipe mobile de vaccinare în şcolile în care învaţă aceşti 22 de mii de elevi”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

 

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

40 de minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

o oră ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică