duminică, august 14, 2022

Vaccinarea este, în opinia specialiștilor, cea mai bună metodă de protecție împotriva virusului. De asemenea, este cea mai sigură și rapidă cale de a pune capăt pandemiei. În contextul pandemic actual, Pfizer și BioNTech au decis să înainteze o propunere pentru vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani.

Până în acest moment, numai tinerii de peste 12 ani pot opta pentru imunizarea anti-COVID. Totuși, Pfizer și BioNTech au solicitat aprobarea pentru utilizarea de urgență a serurilor și în cazul copiilor între 5 și 11 ani.

Te-ar mai interesa: Exercițiu simplu. Profesorul Vlad Ciurea: „D...

Varianta Delta este mult mai agresivă, afectând inclusiv tinerii de toate vârstele. De asemenea, riscul transmiterii ar fi redus în mod semnificativ.

Începe vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani?

Pfizer și BioNTech au solicitat autorităților de reglementare din SUA să aprobe utilizarea de urgență a vaccinului COVID-19 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, a transmis Pfizer pe Twitter, potrivit RADOR.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a stabilit data de 26 octombrie pentru ca grupul său de consilieri externi să se întâlnească și să discute despre cerere.

Ar putea fi posibilă vaccinarea copiilor la scurt timp după aceea. O autorizare rapidă a vaccinului la copiii mici ar putea ajuta la atenuarea unei potențiale creșteri de cazuri în această toamnă, transmit reprezentanţii companiei.

Te-ar mai interesa: Boala tăcută de care nici nu îți dai seama că poți...

Părinții, reticenți în fața vaccinării copiilor

Foarte puţini părinţi ai elevilor de peste 12 ani, care sunt eligibili pentru vaccinare anti-COVID, şi-au dat acordul pentru imunizarea copiilor în şcoală. Sub 300 de mii de părinţi au răspuns la chestionarele distribuite în acest sens în unităţile de învăţământ, iar dintre aceştia peste 3/4 s-au exprimat împotrivă. Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune, însă că în ciuda acestor rezultate, ritmul vaccinării copiilor este în creştere.

Te-ar mai interesa: Beneficiile foliei de aluminiu pentru sănătate. Li...

sănătatea emoțională a copiilor

„Dacă în prima săptămână de şcoală am avut o medie de 1.000 de elevi vaccinaţi pe zi, în cea de-a doua săptămână această medie a crescut la 1.700 de elevi vaccinaţi pe zi, iar în cea de-a treia săptămână, am avut aproape 2.500 de elevi vaccinaţi pe zi. Asta arată că, în pofida acestor răspunsuri îngrijorătoare completate de către părinţi în aceste chestionare, totuşi în rândul elevilor există o dorinţă de vaccinare.

Te-ar mai interesa: 4 motive care te împing la DIVORȚ: Nivelul scăzut ...

Dintre elevii şi preşcolarii din România, doar 1.230.000 au vârsta peste 12 ani, deci se pot vaccina. Au răspuns doar 290 de mii. Ministerul Educaţiei, împreună cu Ministerul Sănătăţii, împreună cu cooronatorul CNCAV, vor face în continuare eforturi pentru conştientizarea importanţei şi necesităţii vaccinării.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul celor 22 de mii de elevi care doresc să se vaccineze, am luat legătura cu col. Valeriu Gheorghiţă şi are disponibilitate de a trimite echipe mobile de vaccinare în şcolile în care învaţă aceşti 22 de mii de elevi”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Te-ar mai interesa: Diabet: acestea sunt câteva simptome tăcute ale bo...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private