Categories: Ştiri sănătate

Declarația care dă fiori românilor. Traian Băsescu: „În caz de război, cei plecați la muncă afară trebuie aduși sub arme…”

Declarația care dă fiori românilor. Traian Băsescu: „În caz de război, cei plecați la muncă afară trebuie aduși sub arme…”

În cadrul unei intervenții la Adevărul live, fostul președinte a făcut declarații extrem de dure. În contextul în care Rusia face presiuni asupra riscului unui război de amploare în Ucraina, Traian Băsescu consideră că topicul principal al acestor zile ar trebui să fie rolul României în acest război, și nu pandemia de coronavirus.

Traian Băsescu: „În caz de război, cei plecați la muncă afară trebuie aduși sub arme…”

„Rusia e un factor de destabilizare a regiunii. Nu doar legat de Crimeea, ci și de Transnistria, și Nagorno-Karabah, și Osetia. (…) E clar că un obiectiv strategic al Rusiei e să aibă acces la Dunăre. Rusia avea cea mai mare flotă la Dunăre, iar acum nu se poate apropia de Chilia, unde era vechea graniță. România nu are o amenințare directă.

Nu putem prevedea că Rusia va ataca România, ar fi o nebunie să credem asta. Toate analizele arată că Rusia nu-și dorește război cu NATO. Nu cred că vreo țară NATO va fi atacată de Rusia. Ar fi război, indiferent ce țară NATO ar fi atacată. Dar regional trebuie creat echilibru militar. (…)

Până la sumit-ul NATO din septembrie se vor lua decizii importante: redistribuirea resurselor militare NATO în țările baltice, Polonia, România.

Legea privind rezerviștii e o soluție discutată.

S-a pus problema unei analize a capacităţii noastre de a chema rezerviştii sub arme, dacă ar fi nevoie. Avem o mare problemă aici, pentru că foarte mulţi dintre rezervişti sunt la muncă în Italia, în Spania, în Franţa, în Germania…

Deci este un subiect pe care CSAT îl va analiza în perioada următoare. El a făcut obiect de discuţie în ultimul CSAT şi va trebui să ne refacem capacitatea de a aduce rezerviştii sub arme, dacă este nevoie”, a declarat fostul președinte, potrivit sursei citate.

Traian Băsescu: Baletul doamnei Merkel cu Putin trebuie să înceteze pentru că nu mai e credibil

Traian Băsescu consideră că obiectivul Federației Ruse, nu doar din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere militar, este să ajungă la gurile Dunării. Acesta a declarat la România TV, săptămâna trecută, că pentru țara noastră nu există niciun pericol în contextul în care bazele americane de pe teritoriul României, cât și statul de membru NATO, oferă o garanție de securitate.

Rusia și-a ratat obiectivul în 2013, de a ajunge la gurile Dunării, la brațul Chilia. Pentru Rusia, gurile Dunării sunt vitale și militar, și economic. Mulțumesc că în mandatul meu am stabilit 3 baze americane în România, la Deveselu, la Kogălniceanu şi la Câmpia Turzii, iar Federația Rusă nu-şi permite un conflict cu forțele armate americane. Trebuie să știm că ne pregătim pentru o situație extrem de dificilă la frontierele noastre”, a precizat Traian Băsescu.

Fostul președinte este convins că Occidentul nu va trage niciun glonț pentru Ucraina.

„Nici America, nici NATO, nici România, nici UE nu va trage un glonț pentru Ucraina (…)  Baletul doamnei Merkel cu Putin trebuie să înceteze pentru că nu mai e credibil. De câte ori vorbesc la telefon, Rusia ocupă câte ceva. Atitudinea de balerină a doamnei Merkel nu mai este credibilă. Nu mai are statut de balerină”, a mai spus actualul eroparlamentar.

Recent Posts

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

12 minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

42 de minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

o oră ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică