Sari la conținut

Uniunea Europeană începe revizuirea vaccinului Sputnik din Rusia

Sputnik Light
  • Țările europene sunt supuse presiunii pentru a accelera lansarea vaccinurilor împotriva Covid, deoarece programul lor rămâne în mod clar în urma celorlalte părți ale lumii.
  • Regiunea este încă în mare parte închisă din cauza restricțiilor sociale, care afectează economia și mijloacele de trai.

Agenția Europeană a Medicamentului a declarat joi că va începe evaluarea vaccinului rusesc pentru coronavirus, Sputnik V, deoarece blocul urmărește să-și accelereze programul de vaccinare, conform CNBC.

„EMA va evalua conformitatea Sputnik V cu standardele obișnuite ale UE pentru eficacitate, siguranță și calitate. În timp ce EMA nu poate prezice termenele generale, ar trebui să dureze mai puțin timp decât în mod normal pentru a evalua o eventuală aplicație ”, a declarat autoritatea de reglementare într-o declarație.

EMA folosește o revizuire continuă pentru a studia datele pentru vacinul dezvoltat în Rusia. Acest lucru permite autorității medicale europene să-și evalueze eficacitatea, deoarece primește toate informațiile necesare, înainte ca producătorul de vaccinuri să poată solicita o autorizație formală. Analizând studiile înaintea aplicației, potențiala aprobare a EMA ar putea veni mai repede decât de obicei.

Vestea vine după ce o serie de țări europene au indicat că ar putea începe administrarea Sputnik V, ocolind regulatorul. Slovacia și Ungaria au comandat deja doze de vaccin rusesc, în timp ce Republica Cehă și Austria analizează vaccinul.

În ianuarie, cancelarul german Angela Merkel a spus că este „deschisă” ideii de a produce vaccinul coronavirus al Rusiei în Uniunea Europeană.

În februarie, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a întrebat de ce Rusia a oferit atât de multe vaccinuri atunci când propria sa populație nu este încă vaccinată complet.

„În general, trebuie să spun că încă ne întrebăm de ce Rusia oferă teoretic milioane și milioane de doze, în timp ce nu progresează suficient în vaccinarea propriilor lor oameni”, a spus ea. „Aceasta este, de asemenea, o întrebare la care cred că ar trebui răspuns”, a adăugat ea, potrivit Politico.

Sub presiune

Țările europene sunt supuse presiunii pentru a accelera lansarea vaccinurilor Covid, deoarece programul lor este în mod clar în urmă cu alte părți ale lumii, cum ar fi Israelul, Statele Unite și Regatul Unit.

Austria și Danemarca și-au unit recent forțele cu Israelul în producția de vaccinuri de a doua generație, destinate abordării mutațiilor Covid-19. La momentul anunțului, cancelarul austriac Sebastian Kurz a menționat că EMA a fost prea lent în aprobarea vaccinurilor pentru a combate pandemia.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel