Demența: semne care apar în somn. Țipetele, strigătele și chiar loviturile cu piciorul în timpul somnului sunt un semn de avertizare

Demența: semne care apar în somn. Țipetele, strigătele și chiar loviturile cu piciorul în timpul somnului sunt un semn de avertizare.

Demența se referă la un grup de afecțiuni caracterizate prin afectarea funcțiilor creierului, cum ar fi pierderea memoriei și a judecății. Boala Parkinson este o tulburare a sistemului nervos central care afectează mișcarea.

Cercetătorii au descoperit că o tulburare de somn puțin cunoscută ar putea prefigura probabilitatea dezvoltării unor boli precum boala Parkinson și demența. Această tulburare se numește tulburare de comportament în somn REM.

Ce este REM și cine este vulnerabil la această tulburare

REM înseamnă mișcarea rapidă a ochilor. Este una dintre etapele ciclului somnului și joacă un rol important în visare, memorie, procesare emoțională și dezvoltarea sănătoasă a creierului.

În timpul etapei REM a somnului, intri într-o stare de tonus muscular scăzut în tot corpul. Aceasta înseamnă că mușchii tăi nu îți „actualizează” visele.

Dacă cineva are tulburări de comportament în timpul somnului REM, pacientul poate răspunde viselor sale prin strigăte, țipete și chiar lovituri cu picioarele.

Pacienții cu tulburări de comportament în somn raportează că au fost urmăriți sau atacați în visele lor. Mișcările lor violente în timpul somnului le pot dăuna lor înșiși sau chiar partenerului de pat. Aproximativ 60% dintre pacienți și 20% dintre partenerii de pat ai persoanelor cu REM au raportat răni în timpul somnului, potrivit Mirror UK.

Tulburările de comportament în somn pot apărea la orice vârstă. De obicei, începe pentru persoanele în vârstă de 40 și 50 de ani, conform rapoartelor. Pentru cei mai tineri, antidepresivele pot provoca această tulburare. Femeile și bărbații mai tineri sunt afectați în număr egal. Cu toate acestea, tinde să afecteze mai des bărbații peste 50 de ani, conform datelor.

Tulburări de somn și demența

Cercetătorii au descoperit că REM este asociat cu tulburări neurodegenerative, cum ar fi boala Parkinson și demența cu corpi Lewy (DLB). DLB este un tip de demență progresivă care duce la o scădere a gândirii, a raționamentului și a funcției independente.

Oamenii de știință încearcă să înțeleagă dacă tulburarea de comportament în somn REM poate prefigura aceste boli ale creierului. Conform datelor, REM este observată la 25-58% dintre pacienții diagnosticați cu Parkinson, precum și la 70-80% dintre pacienții cu demență cu corpi Lewy.

Alte semne de tulburare neurodegenerativă

În afară de REM, alte semne sau factori care s-au dovedit a crește riscul de a dezvolta o tulburare de sănătate a creierului includ:

  • simptome motorii neregulate,
  • niveluri anormale de dopamină,
  • pierderea mirosului,
  • tulburări cognitive,
  • vedere anormală a culorilor,
  • disfuncție erectilă,
  • vârstă înaintată.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

7 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

8 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică