Sari la conținut

Un pui de somn scurt și visele țintă îți îmbunătățesc performanța creativă. Studiu

Somn liiștit
Strsa foto: arhiva Doctorul Zilei
Modalitati naturale de a scapa de insomnie

Un pui de somn scurt și visele țintă pot îmbunătăți performanța creativă a unei persoane. Este concluzia la care au ajuns specialiștii de la Harvard. 

Te-ai trezit vreodată privind o pagină goală, simțind că mintea ți s-a blocat și absolut nicio idee nu-ți trece prin cap? Soluția este simplă și în mare măsură intrigantă – un pui de somn.

Un nou studiu, realizat de cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) și de la Harvard Medical School, și publicat în revista Scientific Reports, a constatat că un pui de somn scurt vă poate ajuta să depășiți orice constrângere și să declanșați creativitatea.

Mai mult, cercetătorii au observat că visarea la un anumit subiect poate îmbunătăți semnificativ abilitățile creative ale cuiva legate de acel subiect anume, a raportat Science Blog.

Un pui de somn scurt și visele țintă pot îmbunătăți performanța creativă a unei persoane

Laboratorul media MIT, folosind dispozitivul Dormio, a privit visul participanților la studiu. Prin acest proces, indivizii au fost îndemnați să-și concentreze visele pe subiecte sau subiecte specifice.

Rezultatele au dezvăluit o descoperire remarcabilă – cei care au primit incubarea viselor țintă au demonstrat o capacitate sporită de a genera povești mai creative, în comparație cu cei care au plecat la culcare fără nicio indicație.

Într-un studiu în colaborare realizat de Robert Stickgold de la Harvard Medical School și Pattie Maes de la Media Lab al MIT, a fost întreprinsă o explorare a funcționării interioare a creierului și a potențialei influențe asupra stărilor cognitive cu scopul de a obține informații valoroase despre modul în care indivizii pot modelează în mod activ procesele lor cognitive.

Dispozitivul Dormino in focus este purtat ca o mănușă și este conceput pentru a-i determina pe indivizi să-și concentreze intenționat visele pe anumite subiecte în timpul debutului somnului.

„Când vi se cere să visați la un subiect în timpul declanșării somnului – care se deplasează între somn și stare de veghe, puteți avea experiențe de vis pe care le puteți folosi ulterior pentru aceste sarcini creative”, a spus Kathleen Esfahany, unul dintre autorii principali ai studiului, potrivit Medical Daily.

Cercetătorii au spus că atunci când gândurile indivizilor sunt ghidate în timpul etapelor inițiale ale somnului, creierul este stimulat să formeze asociații mai largi, rezultând în cele din urmă la o creativitate sporită.

Autorii studiului aspiră să echipeze indivizii cu instrumente suplimentare care să le permită să exploateze potențialul propriei minți. Mai mult, ei își propun să exploreze aplicații suplimentare ale incubației viselor, în special în domenii precum tratamentul coșmarurilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel