Categories: Expertul zilei

Dermatolog: Cât de mult influențează menstruația tenul. Iată ce trebuie să facem pentru a scăpa de problemele total inestetice

Dermatolog: Cât de mult influențează menstruația tenul. Iată ce trebuie să facem pentru a scăpa de problemele total inestetice. În niciun caz să faceți asta!

 

Ciclul menstrual, acneea și deshidratarea au multe în comun, spun medicii dermatologi. Care sunt cauzele apariției acneei și ce se poate face, explică medicul dermatolog dr. Elena Popa, medic specialist dermato-venerologie și estetică medicală.

Din păcate, fără a asculta de sfaturile medicilor, multe persoane afectate de acnee acoperă cu straturi groase de fond de ten aceste coșuri. Soluția este cu totul alta și începe cu apa și săpunul.

Doctorul Elena Popa, medic specialist dermatologie și estetică medicală, a dezvăluit câteva trucuri care să vină în sprijinul femeilor aflate la ciclu, pentru ca acestea să se simtă bine în pielea lor.

”Avem un grafic cu zilele ciclului menstrual, mai corect spus ciclul sexual lunar feminin.

Avem trei faze, general acceptate, și anume: faza foliculară, periovulatorie și luteală.

Aici sunt zilele unui ciclu ideal, de 28 de zile. Primele 5 zile sunt zilele de menstră, adică de sângerare.

Și acum o să vă explic cum ni se schimbă tenul, dar și nevoile lui în funcție de faza ciclului menstrual”, a explicat dr. Elena Popa, medic specialist dermato-venerologie și estetică medicală, la Antena 1.

Îngrijirea tenului în această perioadă poate diferi față de rutina cu care suntem obișnuite. ”Există câteva mici trucuri pentru a ne adapta rutina și să evităm acele erupții sau să evităm deshidratarea pielii”, a precizat medicul.

Ce trebuie să facem și când

Doctorul dermatolog a explicat în emisiunea de la Antena 1 ce ne ajută când avem probleme cu tenul, respectiv cu erupția acneică.

Dermatologul a menționat utilitatea acidului salicilic/benzoil peroxid care „ajută în general când avem sebum și când avem probleme cu erupția acneică.

Cel mai util sunt în mijlocul fazei luteale, în special în ziua 21-22, și pe studii, femei au raportat și în perioada periovulatorii, adică ziua 14”, a mai spus medicul dermatolog în emisiunea TV.

Medicul a vorbit și de hidratarea pielii. Majoritatea femeilor au raportat că și-au simțit tenul mai deshidratat în primele 7 zile ale ciclului menstrual.

Importanța cremei hidratante

”Ce aplicăm în aceste condiții? Cremă hidratantă, calmantă și reparatorie. Mai avem și pierderea funcției de barieră cutanată.

Aceasta este ca un film ce stă la nivelul pielii și care ne apără. Când se pierde suntem mai predispuși la alergii, piele roșie, bubițe, piele iritată.

Și el se modifică puțin în funcție de faza ciclului menstrual și s-a remarcat că cel mai este evident în jurul zilelor 22-27. Din nou, în această perioadă avem grijă să folosim cât mai mult cremă hidratantă, reparatoare și calmantă.

Ce înseamnă asta? Un produs pe bază de pantenol, extract de lemn dulce, extract de centella, cu ceramide”, a mai spus dermatologul.

De asemenea, în timpul ciclului menstrual femeilor le crește sensibilitatea la soare și atunci trebuie neapărat o cremă cu factor ridicat de protecție.

”S-a văzut cumva că este în paralel cu perturbarea funcției de barieră cutanată, începând din ziua 20 până în ziua 28”, a mai explicat medicul la Antena 1, notează DC News.

Pe lângă toate acestea, trebuie să avem tenul curățat cât mai bine pornind de la igiena elementară cu apă și săpun/gel special pentru ten, în funcție de tipul de ten al fiecăreia (gras, normal, uscat, acneic etc.).

Se spală dimineața și seara și se aplică cremă hidratantă. Iar peste zi, este bine să se evite machiajul cu fond de ten și tot felul de cosmeticale care nu fac decât să încarce tenul și să agraveze problemele.

Altfel spus, este ca și când am ascunde gunoiul sub preș. La un moment dat, începe să miroasă urât și mai apar și gândacii… Cam așa e și cu tenul și acneea.

A, și să nu uităm de apa care ne hidratează din interior.

Recent Posts

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani în luna iunie. Vin câștiguri din toate părțile și au noroc pe toate planurile

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani. Începând cu luna iunie, nativii din Berbec, Scorpion, Capricorn…

22 de minute ago

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

10 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

10 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

11 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

11 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

12 ore ago

Citeste si: