duminică, noiembrie 27, 2022

Actor celebru îndrăgit de o lume întreagă. I-a explodat colonul și a intrat în comă. Care au fost cauzele, cât de periculoase sunt aceste vicii greu de depășit.

 

Surse foto: Capturi YouTube The Petty Show 

 

Explozie de colon pare ceva total neobișnuit, dar din păcate există cazuri și sunt cauzate de stilul de viață, de alimentație și sedentarism, în principal. Sunt și alte cauze, unele dintre acestea fiind grave vicii de care nu mulți scapă.

Te-ar mai interesa: 27 noiembrie, zi de mare sărbătoare! Ce NU este bi...

Iar astfel de tragedii sunt valabile atât pentru săraci, cât și pentru cei foarte bogați. Chiar și cei foarte bogați și celebri pot avea astfel de „cumpene” peste care unii trec, alții nu.

Este și cazul unuia dintre cei mai simpatici actori, cunoscut pentru un serial din care câștiga peste un milion de dolari dintr-un singur episod, potrivit The Petty Show.

Celebrul și îndrăgitul actor din serialul Friends, Matthew Perry, cunoscut pentru interpretarea personajului Chandler,  vorbeşte despre lupta sa cu dependenţa de alcool şi de droguri într-o nouă carte de memorii intitulată „Friends, Lovers and the Big Terrible Thing”.

Te-ar mai interesa: Această PLANTĂ curăță arterele și ajută la reglare...

Cartea va apărea în librării din 1 noiembrie, notează People.com, citat de Agerpres și de știrileprotv.ro.

„Am vrut să vorbesc…”

”Am vrut să vorbesc atunci când m-am simţit la adăpost de a intra din nou în zona întunecată a lucrurilor”, a declarat el în exclusivitate pentru People în cover story-ul numărului din această săptămână.

”A trebuit să aştept până când am fost destul de sigur că eram abstinent – departe de boala activă a alcoolismului şi a dependenţei – pentru a pune totul pe hârtie.

Te-ar mai interesa: Neti Sandu: Acești nativi vor intra la cheltuieli ...

Şi principalul lucru a fost că eram destul de sigur că va ajuta oameni”, mărturiseşte vedeta, azi în vârstă de 53 de ani.
Perry îşi deschide memoriile cu dezvăluirea faptului că era să moară în urmă cu câţiva ani, la vârsta de 49 de ani.

Recunoscând public că la vremea respectivă a suferit o perforaţie gastrointestinală, actorul povesteşte că a petrecut, de fapt, săptămâni întregi luptând pentru viaţa sa după ce colonul său a explodat din cauza consumului excesiv de opioide.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău când bei vin fiert. 5...

Vedeta a petrecut două săptămâni în comă şi cinci luni în spital şi a fost nevoit să folosească o pungă de colostomie timp de nouă luni.

Doar 2% șanse de a trăi

”Medicii i-au spus familiei mele că am avut 2% şanse de a trăi. Am fost pus pe ceva numit aparat ECMO, care se ocupă de întreaga ventilaţie pentru inima şi plămânii tăi”, a declarat actorul pentru People.

Când Perry a fost distribuit pentru prima dată în serialul Friends, la vârsta de 24 de ani, dependenţa sa de alcool abia începea să iasă la suprafaţă.

Te-ar mai interesa: Prezentator TV, diagnosticat cu cancer terminal: C...

”Mă puteam descurca, într-un fel. Dar până la 34 de ani, eram cu adevărat afundat într-o mulţime de probleme”, recunoaşte el.

”Dar au fost ani în care am fost abstinent în acea perioadă. Sezonul 9 a fost anul în care am fost abstinent până la capăt.

Şi ghiciţi în ce sezon am fost nominalizat pentru cel mai bun actor? Mi-am zis: Asta ar trebui să îmi spună ceva”, povesteşte el.

La un moment dat în timpul perioadei în care filma Friends, Perry ajunsese să ia 55 de Vicodin pe zi şi ajunsese la o greutate de de 128 de kilograme. ”Nu ştiam cum să mă opresc”, mărturiseşte el.

”Dacă poliţia ar fi venit la mine acasă şi mi-ar fi spus: Dacă bei în seara asta, te vom duce la închisoare, aş fi început să împachetez.

Nu mă puteam opri pentru că boala şi dependenţa sunt progresive. Aşa că devine din ce în ce mai rău pe măsură ce îmbătrâneşti”, povestește îndrăgitul actor, potrivit stirileprotv.ro. 

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private