Descoperire inedită în medicină! Medicamentul care poate lupta împotriva multor tipuri de cancer

Multe dintre tratamentele împotriva cancerului sunt, în mod notoriu, străine pentru organism. Medicamentele atacă adesea atât celulele sănătoase, cât și celulele tumorale, provocând o multitudine de efecte secundare.

Noul medicament ataca doar celulele tumorale

Imunoterapiile care ajută sistemul imunitar să recunoască și să atace celulele canceroase nu sunt diferite. Deși au prelungit viața a nenumărați pacienți, acestea funcționează la un număr limitat de pacienți. Un studiu a constatat că mai puțin de 30 % dintre pacientele cu cancer de sân răspund la una dintre cele mai comune forme de imunoterapie.

Dar ce s-ar întâmpla dacă medicamentele ar putea fi modificate pentru a ataca doar celulele tumorale și a cruța restul corpului?

În acest scop, oamenii de știință din Chicago am conceput o metodă pentru a împiedica un medicament promițător împotriva cancerului să facă ravagii, „mascând” medicamentul până când ajunge la o tumoare.

Citokinele sunt proteine produse de celule care servesc ca mesageri chimici intre celule. Au rol important in a media si regla imunitatea, inflamatia si productia de celule sanguine (hematopoieza).

Deoarece aceste proteine pot antrena sistemul imunitar să ucidă tumorile, același lucru poate face și în tratamentele împotriva cancerului.

Deși a fost descoperită în urmă cu mai bine de 30 de ani, IL-12 nu este încă o terapie aprobată pentru pacienții cu cancer din cauza efectelor sale secundare grave, cum ar fi afectarea ficatului.

De atunci, oamenii de știință au lucrat pentru a reproiecta IL-12 pentru a fi mai tolerabilă, păstrându-și în același timp efectele sale puternice de distrugere a cancerului.

Mascarea ucigașului

Pentru a crea o versiune mai sigură, experții au profitat de una dintre principalele diferențe dintre țesuturile sănătoase și cele canceroase: un exces de enzime care favorizează creșterea în cancere.

Deoarece celulele canceroase proliferează foarte rapid, ele produc în exces anumite enzime care le ajută să invadeze țesutul sănătos din apropiere și să facă metastaze în alte părți ale corpului. Celulele sănătoase cresc într-un ritm mult mai lent și produc mai puține dintre aceste enzime.

Celulele imunitare pot fi activate

Ținând cont de acest lucru, am „mascat” IL-12 cu un capac care acoperă partea din moleculă care se leagă în mod normal de celulele imunitare pentru a le activa.

Capacul este îndepărtat doar atunci când intră în contact cu enzimele care se găsesc în apropierea tumorilor. Când aceste enzime taie capacul, IL-12 este reactivată și stimulează celulele T ucigașe din apropiere să atace tumora.

Atunci când s-au aplicat aceste molecule IL-12 mascate atât pe țesut sănătos, cât și pe țesut tumoral donat de pacienți cu melanom și cancer de sân, rezultatele au confirmat că numai probele tumorale au fost capabile să înlăture capacul.

Acest lucru a indicat faptul că IL-12 mascată ar putea, potențial, să conducă un răspuns imunitar puternic împotriva tumorilor fără a provoca daune organelor sănătoase.

La modelele de cancer de sân, IL-12 mascată a dus la o rată de vindecare de 90%, în timp ce tratamentul cu o imunoterapie folosită în mod obișnuit, numită inhibitor de punct de control, a dus la o rată de vindecare de doar 10%. Într-un model de cancer de colon, IL-12 mascat a prezentat o rată de vindecare de 100 la sută.

Următorul pas este să se testeze medicamentul modificată pe pacienții cu cancer. Deși va fi nevoie de timp pentru a aduce această evoluție încurajatoare direct la pacienți, cercetătorii cred că este un nou tratament promițător, potrivit sciencealert.

Recent Posts

Bărbații peste 50 de ani ar trebui să evite să mănânce ACEST aliment popular la micul dejun

După vârsta de 50 de ani, bărbații ar trebui să meargă puțin mai des la…

4 minute ago

Cele mai bune ceaiuri care vă pot ajuta să pierdeți în greutate, potrivit unui dietetician

Cele mai bune ceaiuri de slăbit. Un dietetician a dezvăluit care sunt cele mai eficiente…

34 de minute ago

Gelul inovator care ar putea opri efectele nocive ale alcoolului. Cum funcționează și ce conține

Gelul inovator. Cercetătorii au dezvoltat un gel proteic care neutralizează alcoolul înainte de a intra…

o oră ago

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Modalitatea corectă de reutilizare și depozitare a uleiului

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Îndemnând la o precauție…

2 ore ago

ACESTE diete sunt cele mai bune pentru reducerea riscului de boli și cancer

Diete pentru reducerea riscului de boli și cancer. S-a dovedit că dietele vegane și vegetariene…

2 ore ago

Top 5 zodii cu cel mai mare IQ. Abilitățile unice ale fiecătui semn zodiacal

Top zodii cu cel mai mare IQ. Fiecare semn zodiacal în parte este caracterizat de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra