Categories: Ştiri sănătate

Desert pentru CREIER. Medic: „Este ceva ce place foarte mult”

Desert pentru CREIER. Zahărul declanşează secreţia cerebrală a hormonilor fericirii. Iar consumul de alimente dulci se accentuează în mod regulat. Medicii susţin că dependenţa de zahăr poate afecta în mod negativ părţile cerebrale.

Desert pentru CREIER. Medic: „Este ceva ce place foarte mult”

În acest context, medicul Mihaela Bilic a dezvăluit care e cel mai sănătos desert care face bine creierului, potrivit Adevărul.

Ciocolata este cel mai deştept dulce

”Ciocolata e sănătoasă, dar nu e dietetică. În boaba de cacao sunt substanţe miraculoase, mai ceva ca un medicament, aminoacizi care fac bine creierului, minerale fabuloase, vitamine. Ciocolata este cel mai deştept dulce”, a explicat doctorul.

Nutriționistul spune că este un desert sănătos, dar nu trebuie să exagerăm cu cantitatea de ciocolată.

„Zahărul nu e bun. Zahărul e un condiment. Este bun pentru cap, gustul dulce este ceva ce place foarte mult creierului. El nu are depozite de glucoză şi cere tot timpul dulce. Însă zahărul în sine, şi aici mă refer la orice agent de îndulcire, zahăr alb, brun sau de trestie, sirop de porumb, miere, malţ, sirop de agave, este o substanţă care în organism aduce strict energie pentru mişcare şi calorii goale.

Dacă folosim una-două linguriţe de zahăr pe zi, nu e nicio problemă

În zahăr avem o moleculă de glucoză şi una de fructoză. În momentul în care ajunge în organism, glucoza este folosită ca şi combustibil de toate celulele, iar fructoza este metabolizată de ficat pe calea alcoolului, ducând la grăsime abdominală şi steatoză hepatică.

Dacă folosim una-două linguriţe de zahăr pe zi, nu e nicio problemă, avem capacitatea de a-l metaboliza corect. Însă în momentul în care depăşim această cantitate, apar probleme”, a completat Mihaela Bilic pentru sursa citată.

Beneficii miraculoase ale ciocolatei

Scade riscul de infarct
Într-un studiu realizat în Suedia, 45 g de ciocolată neagră pe săptămâna reduce riscul unui atac de cord la femei cu până la 20%. Ciocolată conține flavonoide care protejează inima.

Mărește capacitățile cognitive
Într-un studiu realizat în Marea Britanie, la 90 de minute după consumul de ciocolată neagră, participanții s-au descurcat mai bine la testele logice decât ceilalți. Efectul se păstrează chiar și la persoanele trecute de 70 de ani.

Recuperare musculară
Ciocolată ajută mușchii să își revină după un efort fizic intens. De asemenea, ciocolată reduce oboseală și mărește rezistență organismului. Studiul a fost efectuat la Universitatea din Indiana, pe cicliști.

Îndepărtează gândurile negre
Ciocolată nu “îndulcește” doar corpul, ci și sufletul. Specialiștii spun că 40 de grame de ciocolată neagră pe zi reduc semnificativ hormonul stresului. Persoanele anxioase beneficiază și ele de pe urmă ciocolatei, manifestând o îmbunătățire a stării de spirit.

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

17 minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

46 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra