marți, mai 17, 2022

Fierul este un element esențial pentru producerea de sânge. Așadar, este de reținut că fierul este un mineral vital pentru bună funcționare a hemoglobinei. O proteină necesară pentru transportul oxigenului în sânge și totodată, fierul are un rol și în alte procese importante din corp.

Combinația de SUCCES care crește absorția de FIER. Este de nelipsit

Ce rol are fierul din sânge? Fierul reprezintă un element important în organism, care intră în compoziția globulelor roșii, formând hemoglobina. Aceasta are un rol esențial pentru oxigenarea țesuturilor, dar și pentru transportarea dioxidului de carbon. Prin oxigenare, cantitatea de fier din organism reduce stresul oxidativ și ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a tuturor țesuturilor.

Te-ar mai interesa: Senzația și semnele de pe piele care poate indica ...

În plus, acest mineral are beneficii importante:

  • pentru funcționarea normală a sistemului imunitar, a metabolismului osos și a sistemului muscular;
  • în stimularea metabolismului hepatic;
  • în funcționarea sistemului nervos;
  • pentru dezvoltarea abilităților cognitive, neurofiziologice, motorii și socio-emoționale în rândul copiilor.

Pentru a putea crește absorția de fier, trebuie realizată când mai des combinarea fierului cu vitamina C.

„Combinăm cât mai des un aliment bogat în fier cu un altul bogat în vitamina C. Fierul din produsele vegetale se absoarbe mai ușor în organism în prezența vitaminei C.

Fierul prezent în legume este absorbit de organism

Legumele sunt o modalitate eficientă de a compensa lipsa cărnii din alimentație, însă fierul din ele nu se absoarbe la fel de repede. Doar între 2% și 15% din fierul prezent în legume este absorbit de organism, în comparație cu 15%-35% din cel care se găsește în alimentele de origine animală”, a scris medicul Anca Hâncu pe contul de Instagram, potrivit DC News.

Te-ar mai interesa: Și tu te trezești cu mâinile așa dimineața? Ar put...

Alimente bogate în fier

deficit de fier

  • Spanac
  • Broccoli
  • Fasole
  • Linte
  • Năut
  • Migdale
  • Caju
  • Fistic
  • Semințe de dovleac
  • Lapte de soia

Alimente bogate în vitamina C

  •  Ardei roșu
  • Roșii
  • Pătrunjel
  • Varză
  • Kiwi
  • Portocală
  • Ananas
  • Căpșuni

Este indicat să consumăm legumele bogate în vitamina C în stare proaspătă, pentru că această vitamină este sensibilă la temperaturile crescute.


Care sunt combinațiile care sporesc absorția de fier?

Potrivit nutriționistului Anca Hâncu, cele mai bune combinații sunt următoarele:

  • Spanac și ardei roșu (ardei roșu copt alături de o salată de spanac)
  • Broccoli și roșii (broccoli gătit la abur cu sos pesto de roșii uscate)
  • Migdale și roșii cherry sau caju și feliuțe de morcov
  • Smochine/caise uscate și kiwi/portocală sau ciocolată neagră și căpșuni.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private