DIABET: băutura de aur care scade glicemia timp de luni de zile. Sfatul experților: „Trebuie consumată în timpul cinei”

Diabet de tip 2: o afecțiune cronică în care nivelul zahărului din sânge crește la niveluri periculoase, dacă nu se iau măsuri pentru a le împiedica.

Cel mai important lucru pentru gestionarea diabetului de tip 2 este controlul nivelului de zahăr din sânge, care poate provoca o serie de complicații grave.

Cercetări recente au descoperit că o băutură de aur poate scădea nivelul mediu de zahăr din sânge pe parcursul lunilor.

Nivelurile ridicate ale zahărului din sânge sunt rezultatul producției reduse de insulină. Din fericire, există mijloace alternative de reglare a zahărului din sânge. Modificarea dietei poate scădea nivelul ridicat de zahăr din sânge și chiar le poate stabiliza pe parcursul lunilor.

Diabet: băutura de aur care scade glicemia timp de luni de zile

Dovezile publicate în International Journal of Medical Research & Health Sciences sugerează că consumul de oțet de mere poate avea acest efect puternic asupra nivelului de zahăr din sânge.

Un studiu single-orb, randomizat, controlat cu placebo a fost efectuat pe 110 pacienți eligibili cu diabet de tip 2 care au fost selectați și alocați în două grupuri.

Grupului intervențional i s-au administrat 15 ml oțet de mere în 200 ml apă în timpul cinei timp de trei luni, în timp ce celălalt grup a fost placebo.

Înainte și după HbA1C (hemoglobina glicozilată) și modificările glicemiei a jeun au fost evaluate și analizate pe parcursul perioadei de studiu. HbA1c este nivelul mediu al glicemiei (zahărului) din ultimele două până la trei luni, iar glicemia a jeun (dimineața, pe nemâncate) măsoară glicemia medie după un post peste noapte.

Cercetătorii au observat o schimbare „semnificativă” a HbA1c și a zahărului din sânge în regim alimentar în grupul intervențional. În schimb, nu a fost observată nicio schimbare semnificativă în media acestor statistici în grupul placebo.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că oțetul de mere, „dacă este utilizat în mod regulat, este eficient în controlul diabetului”.

Sfaturi generale de dietă pentru gestionarea diabetului

O dietă pentru diabet înseamnă pur și simplu să mănânci cele mai sănătoase alimente în cantități moderate și să respecti orele regulate de masă.

„O dietă pentru diabet este „un plan de alimentație sănătoasă care este în mod natural bogat în nutrienți și sărac în grăsimi și calorii. Elementele cheie sunt fructele, legumele și cerealele integrale.

De fapt, o dietă pentru diabet este cel mai bun plan alimentar pentru majoritatea tuturor”, potrivit Mayo Clinic. 

După cum explică organismul de sănătate, atunci când mănânci calorii și grăsimi suplimentare, corpul tău creează o creștere nedorită a glicemiei.

„Dacă glicemia nu este ținută sub control, poate duce la probleme grave, cum ar fi un nivel ridicat de glucoză din sânge (hiperglicemie) care, dacă persistă, poate duce la complicații pe termen lung, cum ar fi afectarea nervilor, rinichilor și inimii.

Puteți ajuta la menținerea nivelului de glucoză din sânge într-un interval sigur, făcând alegeri alimentare sănătoase și urmărindu-vă obiceiurile alimentare.

Recent Posts

Primul pacient din istorie cu transplant de rinichi de porc a murit

Pacientul care a primit pentru prima dată în istorie un rinichi de la porc a…

12 minute ago

Cea mai importantă VITAMINĂ pentru persoanele cu diabet

Medicii nutriţionişti recomandă suplimentarea dietei zilnice cu o anumită vitamină, acordând atenție modului în care…

43 de minute ago

Alarmant: Celulele corpului uman pot îmbătrâni chiar și 5 ani în doar o zi

Calcularea vârstei biologice a celulelor și țesuturilor umane prin însumarea modificărilor epigenetice ar putea să…

o oră ago

Horoscop Alina Badic pentru săptămâna 12-18 mai 2024. Încercări pentru unele zodii

Alina Badic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 12-18 mai 2024 în ultima ediție a…

2 ore ago

După Duminica Tomii este sărbătorit Paștele Blajinilor. Tradiții în această zi

Luni, 13 mai, după Duminica Tomii, este sărbătorit Paștele Blajinilor, cunoscut și sub numele de…

2 ore ago

Unii pensionari vor avea parte de o dublă recalculare a pensiei. Pensii, majorate cu 80-90%

Angajatii de la Casa Nationala de Pensii şi de la cele teritoriale din toate judeţele…

3 ore ago

Citeste si: