Diabet: consumul ACESTUI fruct cu 30 de minute înainte de mese reduce nivelul zahărului din sânge

Diabet: consumul ACESTUI fruct reduce nivelul zahărului din sânge. Diabetul este o afecțiune gravă, care schimbă viața. Indiferent de tipul de diabet zaharat pe care îl aveți, nivelul zahărului din sânge devine prea ridicat.

Menținerea nivelului de zahăr din sânge stabil este esențială pentru cei care trăiesc cu aceasta. O vorbă din popor spune că „un măr pe zi ține medicul departe” și ar putea exista ceva adevăr în asta când vine vorba de diabet.

O modalitate de a realiza acest lucru este prin ceea ce mănânci, mulți experți în sănătate pledând pentru diete bogate în fructe, legume și carbohidrați sănătoși, reducând în același timp lucruri precum zahărul și carnea procesată.

Un studiu, publicat în revista Nutrients în 2019, a constatat că consumul de mere cu 30 de minute înainte de o masă de orez alb a dus la reducerea nivelului de zahăr din sânge cu aproximativ jumătate.

Diabet: fructul care reduce nivelul zahărului în sânge

Ca parte a cercetării, 18 femei tinere au consumat mese test într-o ordine randomizată în 14 dimineți separate. Ele au mâncat fie doar orez, măr și orez în același timp (denumit A+R), un măr cu 30 de minute înainte de orez (PA + R) sau o soluție de zahăr cu același conținut de zahăr ca un măr înainte de orez ( PSS+R).

„Comparativ cu referința la orez, PA+R a obținut o reducere cu 50% a iAUC0-120, o reducere cu 51,4% a valorii de vârf medie și o reducere cu 52,6% a excursiei glicemice în 240 de minute, în timp ce PSS+ R a prezentat o reducere cu 29,7% și, respectiv, cu 31,6% a valorii de vârf și a excursiei glicemice.”

Prin urmare, masa cu mărul consumat prima a fost considerată cea mai eficientă pentru scăderea zahărului din sânge.

Mărul, consumat cu 30 de minute înainte de masă

„În acest studiu, am realizat o excursie glicemică postprandială înjumătățită a unei mese de orez cu o preîncărcare de mere consumată cu 30 de minute înainte de masă. Ca fruct, mărul este deosebit de potrivit pentru a fi folosit ca aliment de preîncărcare deoarece este bine acceptat, ușor de transportat, disponibil pe tot parcursul anului în întreaga lume și poate fi consumat fie ca aliment răcoritor între mese, fie ca ingredient al unui aperitiv de salată”, spun cercetătorii.

În concluzie, studiul de față a constatat că, în comparație cu controlul cu orez, preîncărcarea cu mere de 15 grame de carbohidrați disponibili a scăzut remarcabil răspunsurile glicemice acute postprandiale, fără un efect negativ asupra sațietății.

„Componenta zahăr poate explica parțial efectul de suprimare a glicemiei al preîncărcării merelor. Având în vedere importanța clinică a minimizării excursiei glicemice în scăderea riscului de diabet de tip 2 și a complicațiilor asociate acestuia, potențialul metabolic al preîncărcării fructelor înainte de o masă cu indice glicemic ridicat merită să fie testat la pacienții pre-diabetici și diabetici, în speranță de a dezvolta o nouă abordare alimentară ușoară și practică a gestionării glicemiei postprandiale”, au concluzionat oamenii de știință.

Consumul fructelor sub formă de suc ar putea crește nivelul zahărului din sânge

Alte studii au susținut, de asemenea, consumul de mere pentru reducerea zahărului din sânge. O meta-analiză a lucrărilor existente, publicată în Nutrition Journal în 2004, a spus:

„Din lucrările revizuite, merele au fost asociate cel mai constant cu risc redus de cancer, boli de inimă, astm și diabet de tip 2 în comparație cu alte fructe și legume. și alte surse de flavonoide. Consumul de mere a fost, de asemenea, asociat pozitiv cu creșterea funcției pulmonare și creșterea pierderii în greutate.”

Cu toate acestea, o altă lucrare din British Medical Journal din 2003, a avertizat despre consumul de fructe sub formă de suc dacă sunteți diabetic.

„Descoperirile noastre sugerează prezența eterogenității în asocierile dintre consumul individual de fructe și riscul de diabet de tip 2. Un consum mai mare de fructe întregi specifice, în special afine, struguri și mere, este asociat în mod semnificativ cu un risc mai scăzut de diabet de tip 2, în timp ce un consum mai mare de suc de fructe este asociat cu un risc mai mare.”

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra