Sari la conținut

Ai diabet și nu știi ce fructe poți mânca? Lista cu fructele ideale pentru diabetici. Aceste fructe regleaza glicemia, tensiunea arteriala, greutatea corporala si nivelul colesterolului.

Diabetul este o boală cronică care are legătură cu metabolismul organismului uman. De obicei, pancreasul nu poate produce insulină care afectează nivelul zahărului din sânge sau al glucozei din organism. Cifrele sugerează că India este capitala diabeticilor din lume – afectând în principal 70 de milioane de adulți din țară.

Deoarece eliminarea completă a diabetului din corpul uman nu este încă posibilă, pacienții sunt sfătuiți să caute alternative necesare, cum ar fi antrenamente regulate, o dietă bună, inclusiv alimente bogate în fibre și fructe uscate sănătoase pentru diabet.

„Pentru ca acest lucru să funcționeze, trebuie să îmbunătățiți gustul acestor alimente și să înțelegeți ce fructe uscate sunt cele mai bune pentru diabet. De asemenea, pacienții diabetici trebuie să fie deosebit de atenți atunci când fac astfel de modificări ale dietei”.

Care sunt cele mai bune fructe uscate pentru diabet?

În ciuda faptului că unele fructe uscate sunt bogate în fructoză concentrată și au un nivel crescut de zahăr, pacienții diabetici trebuie să găsească cele mai bune fructe uscate pentru starea lor. Cele mai comune nuci și fructe uscate cu niveluri glicemice scăzute sunt curmalele, migdalele, stafidele, caisele, nucile, nucile de caju și altele asemenea.

Potrivit unui studiu detaliat realizat de Med India, curmalele, stafidele, caisele și sultanele sunt cele mai bune fructe uscate pentru diabet.

Explorați mai multe despre cele mai bune nuci și fructe uscate pentru diabet care pot fi adăugate direct în dieta:

 1. Fistic

Pacienții diabetici sunt sfătuiți să-și țină greutatea sub control, iar fisticul contribuie la pierderea în greutate, deoarece pot menține stomacul plin pentru mai multe ore. Aceste nuci vor ajuta, de asemenea, la menținerea sub control a nivelului de colesterol, promovând un corp și o minte mai sănătoasă. Cel mai bun moment pentru a le consuma este între mese.

 1. Migdale

Consumul de migdale după mese sau la începutul zilei ar putea ajuta la controlul nivelului de insulină la pacienții diabetici. Bogate în vitamina E și antioxidanți, migdalele îmbunătățesc nivelul zahărului din sânge, mențin sistemul digestiv sănătos și reduc riscul bolilor cardiovasculare. Pacienții care suferă de diabet de tip 2 trebuie să consume zilnic 4 până la 5 migdale înmuiate în apă.

 1. Caju

Studiile sugerează că nucile de caju au proprietăți antidiabetice și ajută la controlul nivelului de glucoză din organism. Fără îndoială, caju sunt cele mai gustoase și mai sănătoase fructe uscate pentru diabet. Indus cu grasimi sanatoase, consumul de caju regleaza glicemia, tensiunea arteriala, greutatea corporala si nivelul colesterolului. Cu toate acestea, se recomandă să fie consumat numai atunci când este nesărat.

 1. Arahide

Alunele sunt un fruct uscat foarte prietenos cu diabetul! Cu un conținut bogat de fibre și proteine, este ușor să consumi aceste nuci ca o gustare sănătoasă. Nu numai că alunele au conținut scăzut glicemic, dar ajută la reglarea nivelului de glucoză. Pacienții cu diabet trebuie să evite consumul de arahide sărate.

 1. Curmalele

Curmalele au, de asemenea, un indice glicemic scăzut, ceea ce îl face unul dintre cele mai sigure fructe uscate pentru diabet. Acestea reduc inflamația și ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge atât în cazul diabetului de tip 1, cât și al diabetului de tip 2. În plus, antioxidanții prezenți în acest fruct uscat ajută la controlul obezității și a tensiunii arteriale.

Pot fructele uscate să ajute la câștigarea războiului împotriva diabetului?

Fructele uscate au o concentrație mare de nutrienți și vitamine deoarece sunt fructe uscate la soare care au un gust și o valoare nutritivă mai densă. Experții sugerează că fructele uscate sunt bogate în fructoză naturală, iar consumul în cantități rezonabile poate ajuta la moderarea nivelului de zahăr din sânge. În plus, pacienții diabetici sunt predispuși să experimenteze pofte de dulciuri, care ar putea fi ușor controlate de gustul natural dulce al acestor fructe uscate.

Aceste fructe uscate pentru diabet oferă beneficii precum:

 • Bogat în vitamine, minerale, proteine, fibre alimentare, acizi grași nesaturați, antioxidanți etc.
 • Au un gust grozav și acționează ca un îndulcitor natural pentru pacienții diabetici.
 • Fructele uscate pentru diabet pot fi folosite ca o gustare sănătoasă la mijlocul zilei.
 • Fructele uscate care au indice glicemic scăzut sau mediu sunt cele mai bune pentru pacienții cu diabet.
 • Multe nuci și fructe uscate sunt bogate în Omega-3 și Omega-6, care contribuie la o inimă și un sistem digestiv mai sănătos.
 • Ajută la reglarea greutății corporale, oferind în același timp o opțiune de gustare sănătoasă și aromată.
 • Contribuie la controlul nivelului de zahăr din sânge și a inflamației cauzate în timpul afecțiunii.
 • Fructele uscate pentru diabet sunt cea mai bună opțiune dacă suferiți de boala de tip 2.
 • Acizii grași precum ACA și alți acizi polinesaturați elimină riscul unor niveluri mai mari de glucoză.
 • Protejați sănătatea cardio și mențineți tensiunea arterială sub control.
 • Migdalele sunt cele mai recomandate fructe uscate pentru diabet. Consumul lor după masă ajută la furnizarea de radicali liberi de colesterol și la scăderea indicelui glicemic al alimentelor.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel