Sari la conținut

Ești mereu balonat? Iată care sunt alimentele care scad IMEDIAT inflamația

abdomen dureros
Sursa forto: arhiva Doctorul Zilei
cauze abdomen dureros: constipare, ulcer, intestin iritabil

Din cuprinsul articolului

Ești mereu balonat? Mulți dintre noi ne simțim balonați și de multe ori nu ne putem da seama de ce. Unii au intoleranță la lactoză, alții un stomac sensibil și orice inflamație la nivelul intestinului. Toate acestea ne îngreunează viața de zi cu zi.

Alimentele pot provoca inflamații

Toate acestea ne îngreunează viața de zi cu zi.  Potrivit nutriționiștilor, multe alimente pot provoca inflamații. În plus, în afară de stomac, acestea ne ajută să avem o piele mai sănătoasă și mai luminoasă.

Bineînțeles, tot ceea ce ține de alimentație este întotdeauna orientativ. Lista de alimente se bazează pe experiență, dar poate varia de la o persoană la alta.

Bineînțeles, tot ceea ce ține de alimentație este întotdeauna orientativ. Lista de alimente se bazează pe experiență, dar poate varia de la o persoană la alta.

Somon

Dieta mediteraneană este considerată de mulți ca fiind cea mai sănătoasă și cea care ajută cel mai mult în cazul inflamațiilor. Varietatea în alimente care conțin grăsimi Omega-3 contribuie la acest lucru. Acestea reduc reacția celulelor care se găsesc în organele noastre și care creează inflamații. O sursă bună de Omega-3 este peștele, iar somonul este una dintre cele mai bune alegeri.

Nuci

Nucile sunt una dintre cele mai sănătoase gustări pe care le puteți găsi. Potrivit Clinicii Mayo, nucile sunt o sursă excelentă de proteine și sunt bogate în substanțe care promovează sănătatea inimii și luptă împotriva inflamațiilor.

Avocado

Unul dintre cele mai populare alimente din ultimii ani este avocado. Am văzut că se potrivește cu aproape orice. În afară de acestea, se pare că acesta conține mulți nutrienți, precum și antiinflamatoare.

Fructe de pădure

Poate că fructele de pădure sunt mici, dar sunt miraculoase. Potrivit unui studiu publicat în PubMed, fructele de pădure sunt pline de compuși polifenolici care s-au dovedit a fi în mod natural antiinflamatorii la om. Am mai vorbit despre ele, deoarece se pare că ne ajută foarte mult și pielea.

Spanac

O imagine face cât o mie de cuvinte: Urmăriți pronews.gr pe Instagram pentru a „vedea” lumea reală!

Încă de când eram mici, am auzit despre proprietățile miraculoase ale spanacului. Se spune că legumele cu frunze de culoare verde închis, cum ar fi spanacul, ajută la reducerea inflamațiilor. Spanacul este bogat în beta-caroten – un antioxidant puternic cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și pentru capacitatea de a face pielea să strălucească.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel