Diabet: senzația de pe timpul nopții care ar putea fi un indiciu al nivelului ridicat de zahăr din sânge

Din cuprinsul articolului

Războiul împotriva diabetului este în desfășurare, dar creșterea ratelor obezității cauzează eșecuri majore. Situația se complică și mai mult prin faptul că în stadiile inițiale nu există semne de avertizare evidente de creștere a zahărului din sânge, așa că multe cazuri trec neobservate. Potrivit unor organisme de sănătate, totuși, un semn indicator poate fi mai evident noaptea.

Diabetul se caracterizează prin dereglarea nivelului de zahăr din sânge, care rezultă din incapacitatea de a răspunde la insulină sau dintr-un deficit de hormon. Rezultatul final al acestui lucru sunt nivelurile ridicate de glucoză, care provoacă leziuni severe ale terminațiilor nervoase dacă nu sunt gestionate. Un semn revelator că nivelurile de zahăr din sânge devin cronic ridicate poate lovi  pe timp de noapte.

Fluctuațiile hormonale pot determina o creștere a nivelului de zahăr din sânge, indiferent dacă o persoană este sau nu diabetică.

Cu toate acestea, atunci când nivelurile crescute cronic de zahăr din sânge sunt lăsate nerezolvate, afecțiunea începe să producă semne de avertizare clare.

Deoarece simptomele nu apar de obicei înainte de creșterea semnificativă a nivelului de zahăr din sânge, multe cazuri nu sunt depistate în stadiile inițiale, când afecțiunea este încă reversibilă.

O durere de cap noaptea ar putea fi un semn de avertizare timpurie că nivelul zahărului din sânge este prea mare.

Deoarece nivelul zahărului din sânge crește în timp ce dormiți, simptomele pot fi mai evidente în acest moment.

Site-ul de sănătate Diabetribe explică: „Dacă nivelul zahărului din sânge este mare noaptea, este posibil să aveți simptome de hiperglicemie.

Hiperglicemia, sau „glicemia ridicată”, nu este definită de un anumit nivel de glucoză.

În timp ce mulți oameni își propun să mențină nivelurile de zahăr din sânge sub 180 mg/dl în timpul zilei, unii oameni vizează intervalul inferior de 120 sau 140 mg/dl noaptea, când nu mănâncă.

Noaptea, simptomele hiperglicemiei includ un somn prost, trezirea frecventă pentru a urina sau a bea apă, dureri de cap, gură uscată, greață.”

În timp ce nivelul zahărului din sânge poate crește noaptea, merită menționat că creșterea va fi rareori suficient de semnificativă pentru a provoca daune organismului.

Alte simptome ale glicemiei crescute

Excesul de glucoză este infim pentru asocierile sale cu afectarea nervilor, dar poate determina și glandele sudoripare să funcționeze corect.

Acest lucru ar putea duce la transpirație insuficientă sau transpirație excesivă, în funcție de modul în care au fost deteriorate glandele.

Recent Posts

Programul „Litoralul pentru toți” vine cu reduceri de peste 70%. Stațiunea unde o noapte de cazare poate costa 35 de lei

Programul "Litoralul pentru toți" se află în prezent la cea de-a 44-a ediție și rămâne…

13 minute ago

În ce condiții pensionarii pot cumpăra medicamente cu CARDUL de ALIMENTE?

În România, peste 2.700.000 milioane de persoane, cu precădere pensionari, primesc un ajutor din partea…

32 de minute ago

Meteorologii au dat ALERTA: Fenomen PERICULOS deasupra României!

Meteorologii anunţă că un nou val de praf saharian va ajunge deasupra României, începând de…

53 de minute ago

Tratament revoluţionar pentru reducerea atacurilor severe de astm

Un medicament experimental și-a atins obiectivul principal de a reduce atacurile de astm în două…

o oră ago

INTERZIS la tatuaje pentru anumite persoane! Ce decizie a luat Ministerului Sănătăţii?

Saloanele specializate nu au dreptul să facă proceduri de tatuare cosmetică şi artistică persoanelor sub…

2 ore ago

Alertă ANM: SCHIMBĂRI bruște ale vremii. PROGNOZA detaliată 21 mai – 17 iunie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo actualizată pentru următoarele patru săptămâni, acoperind perioada…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar