vineri, iunie 2, 2023

Războiul împotriva diabetului este în desfășurare, dar creșterea ratelor obezității cauzează eșecuri majore. Situația se complică și mai mult prin faptul că în stadiile inițiale nu există semne de avertizare evidente de creștere a zahărului din sânge, așa că multe cazuri trec neobservate. Potrivit unor organisme de sănătate, totuși, un semn indicator poate fi mai evident noaptea.

Te-ar mai interesa: Pacientă cu dureri insuportabile, amenințată de me...

Diabetul se caracterizează prin dereglarea nivelului de zahăr din sânge, care rezultă din incapacitatea de a răspunde la insulină sau dintr-un deficit de hormon. Rezultatul final al acestui lucru sunt nivelurile ridicate de glucoză, care provoacă leziuni severe ale terminațiilor nervoase dacă nu sunt gestionate. Un semn revelator că nivelurile de zahăr din sânge devin cronic ridicate poate lovi  pe timp de noapte.

Fluctuațiile hormonale pot determina o creștere a nivelului de zahăr din sânge, indiferent dacă o persoană este sau nu diabetică.

Cu toate acestea, atunci când nivelurile crescute cronic de zahăr din sânge sunt lăsate nerezolvate, afecțiunea începe să producă semne de avertizare clare.

Te-ar mai interesa: Vitamine pentru slăbit. Stimulează metabolismul și...

Deoarece simptomele nu apar de obicei înainte de creșterea semnificativă a nivelului de zahăr din sânge, multe cazuri nu sunt depistate în stadiile inițiale, când afecțiunea este încă reversibilă.

O durere de cap noaptea ar putea fi un semn de avertizare timpurie că nivelul zahărului din sânge este prea mare.

Deoarece nivelul zahărului din sânge crește în timp ce dormiți, simptomele pot fi mai evidente în acest moment.

Te-ar mai interesa: Igiena menstruală, un lux pentru multe femei din R...

Site-ul de sănătate Diabetribe explică: „Dacă nivelul zahărului din sânge este mare noaptea, este posibil să aveți simptome de hiperglicemie.

Hiperglicemia, sau „glicemia ridicată”, nu este definită de un anumit nivel de glucoză.

În timp ce mulți oameni își propun să mențină nivelurile de zahăr din sânge sub 180 mg/dl în timpul zilei, unii oameni vizează intervalul inferior de 120 sau 140 mg/dl noaptea, când nu mănâncă.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Stresul, atacul de panic...

Noaptea, simptomele hiperglicemiei includ un somn prost, trezirea frecventă pentru a urina sau a bea apă, dureri de cap, gură uscată, greață.”

În timp ce nivelul zahărului din sânge poate crește noaptea, merită menționat că creșterea va fi rareori suficient de semnificativă pentru a provoca daune organismului.

Alte simptome ale glicemiei crescute

Excesul de glucoză este infim pentru asocierile sale cu afectarea nervilor, dar poate determina și glandele sudoripare să funcționeze corect.

Te-ar mai interesa: Satisfacția sexuală scăzută la bărbații de vârstă ...

Acest lucru ar putea duce la transpirație insuficientă sau transpirație excesivă, în funcție de modul în care au fost deteriorate glandele.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private