miercuri, februarie 8, 2023

Durerile de cap și țiuitul în urechi sunt strâns legate, iar în cazul oricăruia dintre aceste simptome, este necesar să vizitați un medic specializat.

Aceasta va determina cauza și va detecta boala care poate cauza aceste afecțiuni. În multe cazuri, pacienții care suferă de această tulburare de auz folosesc un tratament eficient pentru tinitus, care îi ajută să pună capăt disconfortului continuu.

Te-ar mai interesa: Colesterolul ridicat: iată 10 semne de avertizare...

Cauzele durerii de cap și țiuitului în urechi

Auzirea unui țiuit în ureche, fără niciun sunet extern care să-l producă, este o tulburare de auz cunoscută sub numele de tinitus. Printre cauzele sale principale se numără:

  • Acumulare de lichid în ureche
  • Expunere prelungită la zgomot extrem
  • Prezența oricărei tulburări neurologice
  • Leziuni cauzate de traumatisme
  • Acumulare de ceară
  • Infecții sau inflamații ale timpanului
  • Efectul secundar al oricărui medicament
  • Probleme vasculare, cum ar fi hipertensiunea arterială

La fel, nu putem să nu asociem țiuit în ureche cu o durere de cap. Vorbind despre țiuit în urechi și despre cauzele sale, este necesar să se sublinieze migrena ca una dintre cele mai frecvente cauze. Un procent din populație suferă de cefalee însoțită de tinitus chiar pe partea în care apare de obicei această durere.

La fel, migrena are multe origini care pot fi legate de multe afecțiuni. Cel mai ușor de tratat este cea cauzată de administrarea de medicamente, deoarece oprirea aportului acestora oprește și efectul durerii de cap.

Te-ar mai interesa: Fiica lui Iosif Rotariu a suferit 50 de intervenți...

O cauza a durerii de cap poate fi tinitusul in sine. În mod similar, hipertensiunea arterială, expunerea prelungită la soare etc. sunt asociate cu durerea de cap.


Tratament pentru tinitus și dureri de cap

Se știe că tinitusul și migrenele, deși adesea merg mână în mână, nu sunt întotdeauna simptome ale aceleiași boli. De aceea, odată ce problema a fost determinată de către specialist, trebuie găsit tratamentul adecvat fiecărui pacient.

Te-ar mai interesa: Medic cardiolog: Românii greșesc când vine vorba d...

După cum am indicat mai înainte, dacă durerea de cap și tinitusul sunt determinate de efectele secundare ale unui medicament, va fi necesar doar să întrerupeți administrarea acestuia, întotdeauna sub supraveghere medicală, pentru a scăpa de aceste simptome.

Dacă există leziuni sau probleme neurologice, specialistul va decide dacă trebuie să vă operați sau dacă aveți nevoie de medicamente.

Te-ar mai interesa: Un nou scandal zguduie din temelii Universitatea d...

Medicul dumneavoastră vă poate prescrie, de asemenea, o dietă cu conținut scăzut de sare atunci când simptomele sunt cauzate de hipertensiune arterială. Urmărirea dietei și ducerea unei vieți liniștite pot fi foarte utile pentru a pune capăt problemei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private