Categories: Ştiri sănătate

Diagnosticul cumplit primit de un mare fotbalist. După antrenament, nu s-a simțit bine și a fost supus unor teste: „Vestea a căzut ca un șoc”

Din cuprinsul articolului

Deși are doar 28 de ani, atacantul Borussiei Dortmund, a descoperit luni, după antrenament, că se confruntă cu o tumoră testiculară. „Vestea ne-a șocat le toți”, a declarat directorul sportiv al clubului.

Pe data de 18 iulie, după antrenament, sportivul nu s-a simțit bine, motiv pentru care a fost supus unor teste amănunțite la spital. Câteva ore mai târziu, a primit diagnosticul crunt de cancer testicular.

„Vestea a căzut ca un șoc pentru Sebastien și pentru noi. Întreaga familie BVB îi urează sănătate și recuperare totală, cât mai curând”, au fost cuvintele directorului sportiv Sebastian Kehl.

Haller a postat un mesaj pe rețelele de socializare. Pentru fanii care i-au scris, care l-au încurajat.

„Și eu, și familia mea vă mulțumim pentru sprijin. De acum, mă voi concentra pe recuperare, pentru a mă întoarce și mai puternic. Ne vedem în curând pentru a celebra victoriile noastre viitoare”.

Coechipierul său Jude Bellingham i-a transmis: „Fii puternic! Însănătoșește-te repede! Suntem toți în spatele tău”.

„Vă mulțumesc din tot sufletul pentru mesajele pline de căldură pe care mi le-ați trimis. Înseamnă foarte mult pentru mine să văd reacții atât de frumoase. Simt chiar că nu le merit, dar datorită vouă știu că voi depăși acest moment. – Sebastien Haller, atacant Borussia Dortmund

Cancerul testicular

Cancerul care începe în testicule se numește cancer testicular. Pentru a înțelege acest cancer, vă ajută să cunoașteți structura și funcția normală a testiculelor.

Cancerul testicular este o forma de cancer care se formeaza in interiorul scrotului, punga de piele care se afla sub penis si adaposteste testiculele.

Afecteaza mai ales barbatii cu varsta cuprinsa intre 15 si 35 de ani. In ciuda acestui lucru, cancerul testicular este una dintre cele mai rare forme de cancer, reprezentand 1-2% din totalul cazurilor de cancer la barbati.

Pe de alta parte, este si una dintre formele de cancer cu o rata ridicata de succes al tratamentului, chiar si atunci cand tumora s-a raspandit si in afara testiculelor.

Ce sunt testiculele?

Testiculele fac parte din sistemul reproducător masculin. Cele 2 organe sunt fiecare în mod normal puțin mai mici decât o minge de golf la bărbații adulți. Sunt ținute într-un sac de piele numit scrot. Scrotul atârnă sub baza penisului.

Testiculele au 2 funcții principale:

  • produc hormoni masculini (androgeni), cum ar fi testosteronul.
  • produc spermatozoizi, celulele masculine necesare pentru a fertiliza un ovul feminin pentru a începe o sarcină.

Spermatozoizii sunt formați în tuburi lungi, asemănătoare unui fir în interiorul testiculelor, numite tubuli seminiferi. Ele sunt apoi depozitate într-un mic tub spiralat în spatele fiecărui testicul numit epididim. Aici se maturizează.

În timpul ejaculării, spermatozoizii sunt transportați de la epididim prin canalele deferente până la veziculele seminale. Acolo, se amestecă cu fluidele produse de vezicule, prostată și alte glande pentru a forma materialul seminal. Acest lichid intră apoi în uretră, tubul din centrul penisului prin care atât urina, cât și materialul seminal părăsesc corpul.

 

Recent Posts

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

4 minute ago

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

33 de minute ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

o oră ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

2 ore ago

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

2 ore ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

3 ore ago

Citeste si: