marți, august 9, 2022

Deși are doar 28 de ani, atacantul Borussiei Dortmund, a descoperit luni, după antrenament, că se confruntă cu o tumoră testiculară. „Vestea ne-a șocat le toți”, a declarat directorul sportiv al clubului.

Pe data de 18 iulie, după antrenament, sportivul nu s-a simțit bine, motiv pentru care a fost supus unor teste amănunțite la spital. Câteva ore mai târziu, a primit diagnosticul crunt de cancer testicular.

Te-ar mai interesa: Demență: semnul din limbă care poate sugera volumu...

„Vestea a căzut ca un șoc pentru Sebastien și pentru noi. Întreaga familie BVB îi urează sănătate și recuperare totală, cât mai curând”, au fost cuvintele directorului sportiv Sebastian Kehl.

Haller a postat un mesaj pe rețelele de socializare. Pentru fanii care i-au scris, care l-au încurajat.

„Și eu, și familia mea vă mulțumim pentru sprijin. De acum, mă voi concentra pe recuperare, pentru a mă întoarce și mai puternic. Ne vedem în curând pentru a celebra victoriile noastre viitoare”.

Coechipierul său Jude Bellingham i-a transmis: „Fii puternic! Însănătoșește-te repede! Suntem toți în spatele tău”.

Te-ar mai interesa: Ai 40 de ani? Consumă aceste alimente pentru o săn...

„Vă mulțumesc din tot sufletul pentru mesajele pline de căldură pe care mi le-ați trimis. Înseamnă foarte mult pentru mine să văd reacții atât de frumoase. Simt chiar că nu le merit, dar datorită vouă știu că voi depăși acest moment. – Sebastien Haller, atacant Borussia Dortmund

Cancerul testicular

Cancerul care începe în testicule se numește cancer testicular. Pentru a înțelege acest cancer, vă ajută să cunoașteți structura și funcția normală a testiculelor.

Te-ar mai interesa: Alertă medicală! Cercetătorii au descoperit un nou...

Cancerul testicular este o forma de cancer care se formeaza in interiorul scrotului, punga de piele care se afla sub penis si adaposteste testiculele.

Afecteaza mai ales barbatii cu varsta cuprinsa intre 15 si 35 de ani. In ciuda acestui lucru, cancerul testicular este una dintre cele mai rare forme de cancer, reprezentand 1-2% din totalul cazurilor de cancer la barbati.

Pe de alta parte, este si una dintre formele de cancer cu o rata ridicata de succes al tratamentului, chiar si atunci cand tumora s-a raspandit si in afara testiculelor.

Te-ar mai interesa: Anunțul autorităților despre nivelul de radiații d...

Ce sunt testiculele?

Testiculele fac parte din sistemul reproducător masculin. Cele 2 organe sunt fiecare în mod normal puțin mai mici decât o minge de golf la bărbații adulți. Sunt ținute într-un sac de piele numit scrot. Scrotul atârnă sub baza penisului.

Testiculele au 2 funcții principale:

  • produc hormoni masculini (androgeni), cum ar fi testosteronul.
  •  produc spermatozoizi, celulele masculine necesare pentru a fertiliza un ovul feminin pentru a începe o sarcină.

Spermatozoizii sunt formați în tuburi lungi, asemănătoare unui fir în interiorul testiculelor, numite tubuli seminiferi. Ele sunt apoi depozitate într-un mic tub spiralat în spatele fiecărui testicul numit epididim. Aici se maturizează.

Te-ar mai interesa: Ai dormit dar cu toate astea te simți obosit când ...

În timpul ejaculării, spermatozoizii sunt transportați de la epididim prin canalele deferente până la veziculele seminale. Acolo, se amestecă cu fluidele produse de vezicule, prostată și alte glande pentru a forma materialul seminal. Acest lichid intră apoi în uretră, tubul din centrul penisului prin care atât urina, cât și materialul seminal părăsesc corpul.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private