Dieta cu ghimbir care te ajută să scapi de surplusul de kilograme. În plus, reglează nivelul zahărului din sânge

Ghimbirul este un ingredient de gătit în majoritatea bucătăriilor. De la gătit legume la copt, ghimbirul este folosit în numeroase moduri. Este cunoscut pentru aroma sa distinctă și proprietatea de reducere a inflamației. De asemenea, stimulează digestia și suprimă foamea.

Datorită capacității sale de a suprima pofta de mâncare, se crede că ghimbirul ajută la promovarea pierderii în greutate. Literatura medicală indică faptul că ghimbirul poate fi folosit de obicei împreună cu alte ingrediente atunci când scopul este de a pierde în greutate.

Cum poate ajuta ghimbirul la pierderea in greutate

Ghimbirul conține compuși numiți shogaoli și gingeroli. Acești doi compuși stimulează activitățile biologice atunci când sunt consumați. Proprietățile antioxidante ale ghimbirului luptă împotriva radicalilor liberi și previne astfel inflamația.

Un mic studiu a constatat că persoanele care au consumat ghimbir au rămas mai săturate mai mult timp în comparație cu cei care nu au consumat. Ghimbirul are, de asemenea, un efect semnificativ asupra raportului șold-talie, potrivit Times of India. Gingerolii din ghimbir stabilizează, de asemenea, nivelul zahărului din sânge.

Iată patru cele mai bune combinații de ghimbir care te pot ajuta să slăbești:

Apa cu ghimbir și lamaie

Ghimbirul și lămâia, atunci când sunt consumate împreună, vă pot stimula metabolismul. Sucul de lămâie și ghimbirul acționează ambele ca un suprimant a poftei de mâncare și astfel te ajută să slăbești.

Mod de utilizare: Puteți stoarce pur și simplu o lămâie în ceaiul de ghimbir și  puteți consuma acest amestec  în mod regulat. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți hidratat și să vă simțiți mai plini pentru mai mult timp. Puteți bea apă cu ghimbir și lămâie sau ceai cu ghimbir cu lămâie de două-trei ori pe zi pentru a maximiza beneficiile.

Oțet de mere și ghimbir pentru pierderea în greutate

Oțetul de mere  face minune când vine vorba de pierderea în greutate. Când oțetul de mere este combinat cu ghimbir, crește proprietățile antiglicemice și antioxidante ale ambelor ingrediente.

Mod de utilizare: Cel mai simplu mod de a consuma ambele ingrediente este amestecarea acestora. De asemenea, puteți pregăti ceai de ghimbir și puteți adăuga oțet de mere la acesta când se răcește. Dacă adăugați oțet de mere în ceaicând este prea fierbinte, acesta își va pierde efectul probiotic.

Ceai verde și ghimbir pentru pierderea în greutate

Nu este un secret acum că ceaiul verde ajută la pierderea în greutate, îți stimulează metabolismul și are multe alte beneficii pentru sănătate. Atunci când ghimbirul este combinat cu ceaiul verde, beneficiile sale de pierdere în greutate cresc.

Mod de utilizare: Pentru a combina efectele puternice ale ambelor ingrediente, puteți adăuga ghimbir la ceaiul verde în timp ce îl preparați. Puteți bea această combinație de 2-3 ori pe zi pentru a promova pierderea în greutate.

Suc de ghimbir pentru pierderea în greutate

Sucul de ghimbir singur poate face minuni pentru pierderea în greutate. Sucul de ghimbir include de obicei și alte ingrediente precum mierea, lămâia și apa, care au proprietăți hidratante, de stimulare a sistemului imunitar și antioxidante.

Recent Posts

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări în și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

32 de minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

o oră ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra