Sari la conținut

Managementul diabetului: bea acest ceai extrem de puternic pentru a controla nivelul zahărului din sânge

scortisoara, beneficii
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
condiment benefic pentru diabetici

Managementul diabetului are nevoie de conștientizare și de unele schimbări în stilul tău de viață. Echilibrarea și scăderea nivelului de zahăr din sânge în mod natural este cheia pentru gestionarea în mod natural a prediabetului sau a diabetului.

Câteva dintre lucrurile pe care le puteți face în fiecare zi sunt:

  • Exercițiile fizice regulate,
  • Consumul de mai multe fibre,
  • Gustări și creșterea aportului de probiotice.

De asemenea, există câteva suplimente naturale, cum ar fi scorțișoara, un condiment cu miros dulce, care ajută la controlul diabetului pentru utilizare pe termen scurt. Multe studii au legat scorțișoara de un nivel mai bun al zahărului din sânge.

Unele dintre aceste lucrări arată că poate reduce glicemia prin scăderea rezistenței la insulină. 

De asemenea, potrivit International Journal of Food Science, un studiu spune că persoanele cu diabet care au inclus 3-6 grame de scorțișoară în dieta lor zilnică, au reușit să reducă nivelul zahărului din sânge cu o cantitate considerabilă.

Managementul diabetului: cum ajută scorțișoara

Scorțișoara, făcută din coajă de copac, este adesea apreciată pentru potențialele sale proprietăți medicinale. Oamenii au încercat scorțișoara pentru a reduce inflamația, pentru a reduce colesterolul și, de asemenea, pentru a lupta împotriva bacteriilor. De mai bine de un deceniu, cercetătorii au lucrat pentru a înțelege dacă poate ajuta persoanele cu diabet.

Numeroase studii au analizat această problemă, iar unele nu au găsit niciun beneficiu de la scorțișoară. Alte studii mici au descoperit că scorțișoara poate scădea nivelul de glucoză, colesterol și trigliceride.

Scorțișoara este bogată în cinnamaldehidă, responsabilă pentru:

  • promovarea eliberării insulinei,
  • creșterea sensibilității la insulină,
  • creșterea eliminării insulinei
  • exercitarea activității în reglarea protein-tirozin fosfatazei 1B (PTP1B) și a receptorului kinazei de insulină.

Potrivit unui alt studiu pe 69 de pacienți din China cu diabet de tip 2, un grup a luat zilnic 120 de miligrame de scorțișoară, alte 360 de miligrame și o treime un placebo. După trei luni, grupul placebo nu a văzut nicio schimbare, în timp ce cele două grupuri care au luat scorțișoară au scăzut nivelul A1C.

Ceai de scorțișoară

Potrivit experților în sănătate, glicemia postprandială se referă la nivelul de zahăr din sânge după masă. Nivelul zahărului din sânge poate crește destul de mult după ce mănânci, în funcție de mărimea mesei și de câți carbohidrați conține.

Un ceai făcut cu pudră de scorțișoară sau scoarță fierbinte poate face treaba foarte bine, reducând inflamația, care poate deteriora celulele corpului și poate contribui la boli cronice.

Medicii recomandă să bei ceai de scorțișoară după cină pentru a echilibra valorile glicemiei. Cercetările spun că face acest lucru prin încetinirea ritmului cu care alimentele vă golesc stomacul.

Multe alte studii sugerează, de asemenea, că scorțișoara scade zahărul din sânge după mese prin blocarea enzimelor digestive care descompun carbohidrații în intestinul subțire.

Scorțișoara este, de asemenea, încărcată cu antioxidanți, care ajută la reducerea stresului oxidativ, un tip de deteriorare a celulelor care sunt cauzate de radicalii liberi nocivi. Potrivit experților în sănătate, stresul oxidativ este legat de dezvoltarea aproape tuturor bolilor cronice, inclusiv diabetul de tip 2.

Persoanele care suferă de diabet nu pot produce suficientă insulină, ceea ce duce la un nivel ridicat al zahărului din sânge. Și astfel, condimentul ajută la scăderea zahărului din sânge, la combaterea diabetului imitând efectele insulinei și la creșterea mișcării zahărului din sânge în celule.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel