Sari la conținut

Dieta cu ghimbir care te ajută să scapi de surplusul de kilograme. În plus, reglează nivelul zahărului din sânge

Ghimbirul este un ingredient de gătit în majoritatea bucătăriilor. De la gătit legume la copt, ghimbirul este folosit în numeroase moduri. Este cunoscut pentru aroma sa distinctă și proprietatea de reducere a inflamației. De asemenea, stimulează digestia și suprimă foamea.

Datorită capacității sale de a suprima pofta de mâncare, se crede că ghimbirul ajută la promovarea pierderii în greutate. Literatura medicală indică faptul că ghimbirul poate fi folosit de obicei împreună cu alte ingrediente atunci când scopul este de a pierde în greutate.

Cum poate ajuta ghimbirul la pierderea in greutate

Ghimbirul conține compuși numiți shogaoli și gingeroli. Acești doi compuși stimulează activitățile biologice atunci când sunt consumați. Proprietățile antioxidante ale ghimbirului luptă împotriva radicalilor liberi și previne astfel inflamația.

Un mic studiu a constatat că persoanele care au consumat ghimbir au rămas mai săturate mai mult timp în comparație cu cei care nu au consumat. Ghimbirul are, de asemenea, un efect semnificativ asupra raportului șold-talie, potrivit Times of India. Gingerolii din ghimbir stabilizează, de asemenea, nivelul zahărului din sânge.

Iată patru cele mai bune combinații de ghimbir care te pot ajuta să slăbești:

Apa cu ghimbir și lamaie

Ghimbirul și lămâia, atunci când sunt consumate împreună, vă pot stimula metabolismul. Sucul de lămâie și ghimbirul acționează ambele ca un suprimant a poftei de mâncare și astfel te ajută să slăbești.

Mod de utilizare: Puteți stoarce pur și simplu o lămâie în ceaiul de ghimbir și  puteți consuma acest amestec  în mod regulat. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți hidratat și să vă simțiți mai plini pentru mai mult timp. Puteți bea apă cu ghimbir și lămâie sau ceai cu ghimbir cu lămâie de două-trei ori pe zi pentru a maximiza beneficiile.

Oțet de mere și ghimbir pentru pierderea în greutate

Oțetul de mere  face minune când vine vorba de pierderea în greutate. Când oțetul de mere este combinat cu ghimbir, crește proprietățile antiglicemice și antioxidante ale ambelor ingrediente.

Mod de utilizare: Cel mai simplu mod de a consuma ambele ingrediente este amestecarea acestora. De asemenea, puteți pregăti ceai de ghimbir și puteți adăuga oțet de mere la acesta când se răcește. Dacă adăugați oțet de mere în ceaicând este prea fierbinte, acesta își va pierde efectul probiotic.

Ceai verde și ghimbir pentru pierderea în greutate

Nu este un secret acum că ceaiul verde ajută la pierderea în greutate, îți stimulează metabolismul și are multe alte beneficii pentru sănătate. Atunci când ghimbirul este combinat cu ceaiul verde, beneficiile sale de pierdere în greutate cresc.

Mod de utilizare: Pentru a combina efectele puternice ale ambelor ingrediente, puteți adăuga ghimbir la ceaiul verde în timp ce îl preparați. Puteți bea această combinație de 2-3 ori pe zi pentru a promova pierderea în greutate.

Suc de ghimbir pentru pierderea în greutate

Sucul de ghimbir singur poate face minuni pentru pierderea în greutate. Sucul de ghimbir include de obicei și alte ingrediente precum mierea, lămâia și apa, care au proprietăți hidratante, de stimulare a sistemului imunitar și antioxidante.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel