Categories: Stil de viaţă

Dieta energizantă cu legume, recomandată de un renumit nutriționist

De cele mai multe ori, programul încărcat de zi cu zi ne poate determina să facem alegeri alimentare care, pe termen lung, nu sunt deloc benefice pentru organsimul nostru. Alimentația reprezintă unul dintre cele mai importante elemente care contribuie la sănătatea generală. De asemenea, aceasta are rolul de a asigura aportul optim de energie, necesar pentru a duce o viață activă. Iată ce legume îți oferă o cantitate mare de energie și, de asemenea, cum le gătești ca să beneficiezi de toți nutrienții esențiali.

Energia se obține din alimentele pe care le consumăm zilnic. Aceasta ne oferă capacitatea de a duce o viață activă echilibrată și, de asemenea, menține toate funcțiile esențiale ale organismului. În zilele noastre, din cauza programului sau a alimentației deficitare, cele mai multe persoane afirmă că resimt o oboseală care nu se ameliorează. În acest sens, dieta energizantă cu legume poate fi exact ceea ce ai nevoie!

O dietă bazată pe legume îți asigură aportul esențial de energie, antioxidanți și fibre

Dacă sunt consumate ca atare sau gătite ușor la abur, legumele își păstrează toate proprietățile și nutrienții valoroși. 

Acestea sunt bogate în antioxidanți și fibre, elemente care ajută procesul natural de detoxifiere a organismului.

Antioxidanții sunt responsabili pentru reînnoirea celulelor moarte cu celule noi, sănătoase, eliminând radicalii liberi produși în timpul arderilor celulare. Radicalii liberi sunt extrem de dăunători pentru organism și pot declanșa numeroase afecțiuni.

Fibrele susțin funcționarea normală a digestiei, având un rol important în eliminarea deșeurilor rămase după digestie de-a lungul tractului intestinal.

Care sunt legumele ce îți oferă un aport mare de energie și ajută la eliminarea toxinelor din organism?

Cruciferele

„Aceasta grupa de legume include în principal varza, conopida, broccoli și varza de Bruxelles, salată kale. Ele au un puternic efect protector asupra mucoaselor, în special ale sistemelor respirator și digestiv, fiind prin aceasta adevărați paznici ai acestor organe împotriva bolilor cronice. Bogate în nutrienți antioxidanți ca sulforafanul, betacarotenul, vitamina C sau seleniul, cruciferele protejează eficient plămânii de toxinele absorbite din mediul poluat”, explică Lygia Alexandrescu, nutriționist, potrivit Antena 3.

Rădăcinoase

„Rădăcinoasele sunt bogate în minerale și pline de energia stabilizatoare a pământului în care cresc.  Câteva dintre ele, cum ar fi morcovii, gulia și ridichile, sunt consumate ca legume obișnuite, dar majoritatea sunt mai degrabă condimente. Multe dintre ele, cum ar fi usturoiul și țelina au proprietăți curative semnificative. Hreanul a fost întotdeauna remarcat pentru proprietățile sale digestive. Ceapa ajută la curățarea congestiilor și la eliminarea excesului de mucus din tractul digestiv”, afirmă nutriționistul.

Verdețurile

„Frunzele verzi conțin din abundență clorofilă, calciu și fier, clorofila fiind unul dintre cei mai eficienți detoxifianți existenți în natură.  Consumul de legume cu frunze verzi: salată verde, spanacul, ierburile aromatice, ajută la neutralizarea acidității și a putrefacției proteice. Datorită clorofilei, frunzele verzi au capacitatea de a converti energia solară în materie vegetală și această energie solară este eliberată în organismul nostru atunci când consumăm și metabolizăm legume verzi. Astfel că legumele cu frunze verzi funcționează ca transformatori și depozitări ai energiei solare revitalizatoare.”, adaugă Lygia Alexandrescu, potrivit Antena 3.

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

7 minute ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

36 de minute ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

o oră ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

o oră ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

2 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar