Dieta și alimentația, rol IMPORTANT pentru o piele sănătoasă

PIELEA joacă un rol vital în protejarea organismului, ceea ce face ca este esențial să ai grijă de ea cu orice preț. Anumite schimburi alimentare ar putea ajuta în mod eficient la repararea pielii – și chiar să stimuleze bronzul natural.

Potrivit Express.co.uk, un nutriționist a spus care sunt cele mai bune fructe și legume pentru pielea ta.

Dieta și alimentația, rol IMPORTANT pentru o piele sănătoasă

Nutriționistul Lifesum, Dr. Alona Pulde, a declarat: „Fructele și legumele, inclusiv morcovii și roșiile, oferă o modalitate cu conținut scăzut de grăsimi de a pierde sau de a menține greutatea și de a optimiza starea generală de bine, dar contribuie și la un bronz sănătos.”

„Acest lucru se datorează în primul rând faptului că sunt bogate în beta-caroten, care îmbunătățește culoarea pielii, și licopen, care protejează împotriva deteriorării pielii.”

Pentru a contribui la protecția naturală a pielii, Dr. Pulde ne dezvăluie care sunt cele mai bune fructe și legume și în ce cantitate trebuie consumate.

Cinci alimente pentru a stimula un bronz natural și sănătos

Morcovii sunt o sursă fantastică pentru care să optezi dacă speri să dezvolți o culoare naturală și, în același timp, să stimulezi protecția pielii.

Dr. Pulde a declarat: „Contrar aparențelor, betacarotenul din morcovi nu va face pielea portocalie.

„În schimb, ajută la conferirea acelei străluciri sănătoase și bronzate, protejând în același timp pielea de daunele provocate de soare.”

Atunci când pielea este expusă la lumina UV, aceasta poate provoca eritem, care se traduce prin înroșirea pielii ca urmare a iritației, determinând capilarele sanguine să se dilate.

  • Beta-carotenul este un antioxidant eficient și atunci când sunt consumate porții adecvate care îl conțin, studiile au arătat că acesta diminuează eritemul.

Mai mult, betacarotenul este, de asemenea, un precursor al vitaminei A, care are proprietăți ce pot ajuta la stimularea producției de melanină în piele, favorizând o bună bază pentru orice bronzare.

  • La fel ca și morcovii, cartofii dulci sunt un alt aliment cheie pentru orice sursă de stimulare a carotenoidelor.

„Aceștia au niveluri foarte ridicate de carotenoizi, care contribuie la o strălucire naturală, făcând ca pielea să arate mai sănătoasă.”, mai spune Dr. Pulde.

  • Broccoli, pepenele galben și roșiile sunt, de asemenea, fructe și legume de top pe care să le consumați dacă obiectivul dvs. este un bronz natural și sănătos.

Dr. Pulde a spus: „Nu numai că broccoli conține carotenoizi pentru a încuraja culoarea pielii, dar și vitamina C care îmbunătățește sistemul imunitar și susține producția de colagen pentru a menține pielea tânără și sănătoasă.

„Optați pentru pepenii cu pulpă portocalie, deoarece au la fel de mult betacaroten ca și morcovii.

„În plus, conținutul lor ridicat de apă ajută la hidratare în zilele călduroase, contribuind în același timp la o piele sănătoasă și mai radiantă.

  • Roșiile nu sunt doar bogate în beta-caroten pentru acea strălucire sănătoasă, ci conțin și licopen care protejează împotriva daunelor provocate de soare, decolorarea pielii, liniile fine și ridurile, potrivit nutriționistului Lifesum.

Dr. Pulde a declarat pentru sursa citată că „licopenul este un antioxidant foarte puternic. În calitate de antioxidant, acesta neutralizează radicalii liberi care sunt responsabili de deteriorarea celulelor pielii.

„În plus, îmbunătățește comunicarea și conectivitatea dintre celule, ajutând la menținerea texturii pielii și la producerea unei pieli mai tinere și mai sănătoase.

„Licopenul protejează, de asemenea, producția de colagen, ceea ce permite pielii să își păstreze fermitatea și elasticitatea și previne căderea și ridurile.”

„Studiile arată că aportul zilnic recomandat de licopen este între 8-20 mg pe zi, unii medici recomandând aproximativ 10 mg pe zi în cadrul unei diete sănătoase (70 mg pe săptămână).

Dr. Pulde a divulgat cantitatea de licopen care rezidă în anumite produse alimentare:

  • 1 cană de sos de roșii la conservă = 37 mg
  • 2 căni de pepene roșu = aproximativ 14 mg
  • 1 roșie roșie = aproximativ 4,5 mg
  • 2 căni de papaya = aproximativ 5 mg
  • 1 lingură de ketchup = 2 mg

Cinci alimente care repară și protejează pielea de daunele provocate de soare

Afinele sunt un concurent puternic al fructelor pentru protecția pielii, datorită bazei lor bogate în nutrienți hrănitori.

Antioxidantul cheie pentru sănătatea pielii este antocianina, care se întâmplă să fie pigmentul din spatele nuanței indigo a afinelor.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

6 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

6 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

7 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

7 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

8 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

8 ore ago

Citeste si: