Sari la conținut

Ce se întâmplă dacă mănânci pepene în fiecare zi? Are o mulțime de beneficii pentru sănătate

pepene rosu

Pepenele este fructul care are cea mai mare cantitate de apa, pana la 95% din greutatea sa, motiv pentru care este unul dintre cele mai hidratante alimente.

În plus, este unul dintre preferatele celor mai mulți oameni și, de obicei, este cel pe care copiii îl preferă atunci când mănâncă un fruct, datorită aromei, culorii și prospețimii sale rafinate.

Cu toate acestea, puțini cunosc beneficiile sale pentru sănătate. Fundația Spaniolă pentru Nutriție (FEN) subliniază că pepenele verde este fructul care conține cea mai mare cantitate de apă, așa că oferă un aport scăzut de energie și, în general, puțini nutrienți, deși conține cantități bune de diverse vitamine și minerale.

Pe de alta parte, ofera o cantitate modesta de vitamina C (10 mg/100 g), dar pentru a acoperi 20% din necesarul zilnic de aceasta vitamina este suficient sa consumi doar 45 de calorii, datorita apei pe care o contine. .

Pe lângă faptul că este diuretic, acest fruct are și proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, anticancerigene, antihipertensive și digestive, astfel că consumul său regulat oferă diverse beneficii pentru organism, potrivit Tua Saúde.

Beneficiile pepenelui pentru sănătate

Îmbunătățește tranzitul intestinal

Pepenele furnizează apă și fibre, componente care ajută la creșterea și hidratarea bolusului fecal, îmbunătățind funcționarea tranzitului intestinal.

Ajută la pierderea în greutate

Pepenele verde oferă o cantitate mică de fibre și are puține calorii, prin urmare, dacă este combinat cu o dietă echilibrată, ar putea favoriza pierderea în greutate.

Îmbunătățește și previne retenția de lichide

Pepenele verde este un fruct care are un continut mare de apa, 1 felie asigura aproximativ 280,8 g, motiv pentru care genereaza un efect diuretic in organism. De asemenea, ajută la eliminarea excesului de lichide din organism prin urină.

În plus, oferă potasiu, un mineral care favorizează eliminarea excesului de lichid din corp, ajutând la reducerea inflamației, potrivit Tua Saúde.

Hidratează organismul

Pepenele verde ajută la menținerea organismului hidratat, deoarece 95% din compoziția sa este apă, făcându-l o alternativă excelentă pentru zilele cele mai călduroase.

Previne formarea pietrelor la rinichi

Are proprietăți protectoare împotriva bolilor de rinichi și ajută la menținerea urinei curate, datorită proprietăților sale diuretice.

De asemenea, conține steroizi și alcani ca constituenți principali ai extractului de pulpă, care ar putea fi responsabili pentru prevenirea formării pietrelor la rinichi.

Prevenirea cardiovasculară

Consumul de pepene verde poate fi benefic pentru sănătatea cardiovasculară.

În plus, acest fruct favorizează și metabolismul argininei și citrulinei, ceea ce este pozitiv pentru inimă și hipertensiune, potrivit portalului Better Health.

Întărește sistemul imunitar

Stimulează celulele de apărare ale organismului, datorită aportului său de vitamina C și A, care acționează ca antioxidanți, prevenind apariția unor boli precum gripa.

Protejează pielea de soare

Datorită compoziției sale bogate în carotenoide, precum licopenul, este o opțiune excelentă pentru a ajuta la protejarea pielii de daunele cauzate de razele solare.

Pe de altă parte, conține antioxidanți care ajută la prevenirea daunelor cauzate de radicalii liberi în piele, ceea ce previne îmbătrânirea prematură.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel