Sari la conținut

Dieta și alimentația, rol IMPORTANT pentru o piele sănătoasă

PIELEA joacă un rol vital în protejarea organismului, ceea ce face ca este esențial să ai grijă de ea cu orice preț. Anumite schimburi alimentare ar putea ajuta în mod eficient la repararea pielii – și chiar să stimuleze bronzul natural.

Potrivit Express.co.uk, un nutriționist a spus care sunt cele mai bune fructe și legume pentru pielea ta.

Dieta și alimentația, rol IMPORTANT pentru o piele sănătoasă

Nutriționistul Lifesum, Dr. Alona Pulde, a declarat: „Fructele și legumele, inclusiv morcovii și roșiile, oferă o modalitate cu conținut scăzut de grăsimi de a pierde sau de a menține greutatea și de a optimiza starea generală de bine, dar contribuie și la un bronz sănătos.”

„Acest lucru se datorează în primul rând faptului că sunt bogate în beta-caroten, care îmbunătățește culoarea pielii, și licopen, care protejează împotriva deteriorării pielii.”

Pentru a contribui la protecția naturală a pielii, Dr. Pulde ne dezvăluie care sunt cele mai bune fructe și legume și în ce cantitate trebuie consumate.

Cinci alimente pentru a stimula un bronz natural și sănătos

Morcovii sunt o sursă fantastică pentru care să optezi dacă speri să dezvolți o culoare naturală și, în același timp, să stimulezi protecția pielii.

Dr. Pulde a declarat: „Contrar aparențelor, betacarotenul din morcovi nu va face pielea portocalie.

„În schimb, ajută la conferirea acelei străluciri sănătoase și bronzate, protejând în același timp pielea de daunele provocate de soare.”

Atunci când pielea este expusă la lumina UV, aceasta poate provoca eritem, care se traduce prin înroșirea pielii ca urmare a iritației, determinând capilarele sanguine să se dilate.

  • Beta-carotenul este un antioxidant eficient și atunci când sunt consumate porții adecvate care îl conțin, studiile au arătat că acesta diminuează eritemul.

Mai mult, betacarotenul este, de asemenea, un precursor al vitaminei A, care are proprietăți ce pot ajuta la stimularea producției de melanină în piele, favorizând o bună bază pentru orice bronzare.

  • La fel ca și morcovii, cartofii dulci sunt un alt aliment cheie pentru orice sursă de stimulare a carotenoidelor.

„Aceștia au niveluri foarte ridicate de carotenoizi, care contribuie la o strălucire naturală, făcând ca pielea să arate mai sănătoasă.”, mai spune Dr. Pulde.

  • Broccoli, pepenele galben și roșiile sunt, de asemenea, fructe și legume de top pe care să le consumați dacă obiectivul dvs. este un bronz natural și sănătos.

Dr. Pulde a spus: „Nu numai că broccoli conține carotenoizi pentru a încuraja culoarea pielii, dar și vitamina C care îmbunătățește sistemul imunitar și susține producția de colagen pentru a menține pielea tânără și sănătoasă.

„Optați pentru pepenii cu pulpă portocalie, deoarece au la fel de mult betacaroten ca și morcovii.

„În plus, conținutul lor ridicat de apă ajută la hidratare în zilele călduroase, contribuind în același timp la o piele sănătoasă și mai radiantă.

  • Roșiile nu sunt doar bogate în beta-caroten pentru acea strălucire sănătoasă, ci conțin și licopen care protejează împotriva daunelor provocate de soare, decolorarea pielii, liniile fine și ridurile, potrivit nutriționistului Lifesum.

Dr. Pulde a declarat pentru sursa citată că „licopenul este un antioxidant foarte puternic. În calitate de antioxidant, acesta neutralizează radicalii liberi care sunt responsabili de deteriorarea celulelor pielii.

„În plus, îmbunătățește comunicarea și conectivitatea dintre celule, ajutând la menținerea texturii pielii și la producerea unei pieli mai tinere și mai sănătoase.

„Licopenul protejează, de asemenea, producția de colagen, ceea ce permite pielii să își păstreze fermitatea și elasticitatea și previne căderea și ridurile.”

„Studiile arată că aportul zilnic recomandat de licopen este între 8-20 mg pe zi, unii medici recomandând aproximativ 10 mg pe zi în cadrul unei diete sănătoase (70 mg pe săptămână).

Dr. Pulde a divulgat cantitatea de licopen care rezidă în anumite produse alimentare:

  • 1 cană de sos de roșii la conservă = 37 mg
  • 2 căni de pepene roșu = aproximativ 14 mg
  • 1 roșie roșie = aproximativ 4,5 mg
  • 2 căni de papaya = aproximativ 5 mg
  • 1 lingură de ketchup = 2 mg

Cinci alimente care repară și protejează pielea de daunele provocate de soare

Afinele sunt un concurent puternic al fructelor pentru protecția pielii, datorită bazei lor bogate în nutrienți hrănitori.

Antioxidantul cheie pentru sănătatea pielii este antocianina, care se întâmplă să fie pigmentul din spatele nuanței indigo a afinelor.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: