Categories: Ştiri sănătate

Discursul șoc al premierului Boris Johnson prin care anunță relaxarea măsurilor: „Vom avea încredere în judecata poporului britanic”

Discursul șoc al premierului Boris Johnson prin care anunță relaxarea măsurilor: „Vom avea încredere în judecata poporului britanic”.

Premierul Marii Britanii a anunțat miercuri, într-un speech istoric ținut în Camera Comunelor, că, începând din 27 ianuarie, vor fi ridicate majoritatea restricțiilor.

Boris Johnson a subliniat că Anglia revine la Planul A, adică cel în care populația este lăsată „la liber” și renunță la Planul B, adică la obligativitatea pașapoartelor Covid, a purtării măștilor în spațiile publice și la telemuncă, adică munca de acasă.

Potrivit BBC, deși autoritățile au încercat să umfle numărul spitalizării cu Omicron și gravitatea infectării cu noua variantă de Covid, politicienii au fost puși în fața realității faptului că de Omicron nu se moare, iar vaccinurile actuale nu oferă imunitate.

Prin urmare, factorii de decizie sunt nevoiți să ofere o pauză de relaxare cel puțin până la apariția pe piață a unei noi doze de „vaccin” Covid, care să aibă efect asupra Omicronului.

Discursul șoc al premierului Boris Johnson prin care anunță relaxarea măsurilor: „Vom avea încredere în judecata poporului britanic”

Redăm mai jos, declarația rostită de premierul Boris Johnson în fața deputaților din Camera Comunelor

„În această dimineață, cabinetul a concluzionat că din cauza campaniei extraordinare de booster și a modului în care publicul a răspuns măsurilor din planul B putem reveni la planul A și putem renunța la reglementările Planului B.

Ca urmare incepand cu joi săptămâna viitoare obligativitatea Certificatului se va încheia.

Organizațiile pot alege, desigur, să folosească Certificatul Covid al Serviciului National de Sanatate în mod voluntar, dar vom inceta obligativitatea certificării statutului covid în Anglia.

De acum, guvernul nu mai cere oamenilor să lucreze de acasă.

Și oamenii ar trebui să aranjeze cu angajatorii lor pentru întoarcerea la birou, după ce am analizat cu atenție datele, Cabinetul a concluzionat că, odată ce reglementările expiră, Guvernul nu va mai impune purtarea măștilor nicăieri.

D-le Speaker, de mâine, nu vom mai avea nevoie de măști faciale în sălile de clasă, iar departamentul pentru educație va elimina în scurt timp ghidurile naționale privind utilizarea lor în zonele publice.

În țara în general, vom continua să sugerăm utilizarea măștilor pentru față în spații închise sau private, (mai ales atunci când intri în contact cu oameni cu care nu te vezi în mod normal) dar vom avea incredere în judecata poporului britanic și nu vom mai incrimina pe nimeni care alege să nu poarte masca.

Guvernul va reduce, de asemenea, restricțiile în continuare privind vizitele la azilurile de batrani și onorabilul meu prieten Secretar de stat la Sănătate și Asistență Socială va stabili planuri în zilele următoare”, a anunțat Boris Johnson.

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

5 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

5 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

6 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

6 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

7 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică