joi, ianuarie 20, 2022

Varianta Omicron a fost prezentată de medicul Mihail Pautov, medic specialist în chirurgie generală la Institutul Clinic Fundeni, Secția de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic. Acesta spune că noua variantă generată de COVID-19 este extrem de contagioasă și are un grad de multiplicare diferit. Se multiplică în faringe, iar masca de protecție nu mai ajută mult.

Dr. Mihail avertizează: „Omicron se multiplică în faringe, masca nu mai ajută mult”

Doctorul Mihail, așa cum se prezintă pe rețelele de socializare spune că în aceste condiții masca nu mai este atât de eficientă iar prevenția poate fi făcută doar prin vaccinare, însă este important în continuare să purtăm mască de protecție.

Te-ar mai interesa: Avertismenul medicilor. Au crescut alarmant cazuri...

„Este dovedit științific că virusul Omicron se multiplică în faringe și pe căile respiratorii superioare. Cu alte cuvinte, pe ”țeava” asta care dă aerul afară din plămâni”, afirmă Pautov.

Dr. Mihail: la fiecare expirare vei elibera foarte mulți aerosoli care vor trece chiar și de mască

„De fiecare dată când rostim un cuvânt într-o cameră și suntem infectați, vom umple camera de virus. Iar masca nu ne mai ajută la fel de mult precum ne ajuta în trecut. Asta înseamnă că la fiecare expirare vei elibera foarte mulți aerosoli care vor trece chiar și de mască și vei infecta foarte mulți alți oameni, în comparație cu variantele vechi, care se multiplicau mai mult în plămâni și le era greu să iasă prin aerosoli din plămâni, pentru că distanța era mai lungă”, mai spune medicul, conform Antena 3.

Te-ar mai interesa: Un ingredient toxic este folosit mereu în preparar...

Vaccinarea cu cele două doze este esențială, spune medicul specialist. Acesta îi sfătuiește pe români să nu se mai gândească la doza de rapel – booster. Vaccinarea cu cele două doze este esențială în prevenția spitalizărilor și a deceselor.

„Iar cei vaccinați chiar și cu două doze nu vă mai gândiți la booster. Că vă faceți sau nu vă faceți booster este fix alegerea voastră. Dar vaccinarea cu cele două doze este esențială în prevenția spitalizărilor și a deceselor”, conchide medicul Mihail Pautov.

Te-ar mai interesa: Revoltă la Spitalul de Oncologie din Timișoara. Bo...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private