Dormitul cu șosete în picioare are efecte nebănuite asupra somnului

Din cuprinsul articolului

Iată câteva informații care ar putea să-ți schimbe percepția asupra șosetelor. Purtarea șosetelor în pat vă poate ajuta să adormiți mai repede și să dormiți mai bine în timpul nopții. Cercetările arată că dezghețarea picioarelor înghețate poate regla temperatura centrală a corpului pentru a te putea bucura de un somn odihnitor.

Însă potențialele beneficii ale purtării șosetelor depășesc doar încălzirea degetelor de la picioare și reglarea termostatului intern. De asemenea, deschid ușa pentru răsfățul de îngrijire a pielii și poate chiar oferi mai multă strălucire în viața ta amoroasă.

Să dezvăluim motivele pentru a purta o pereche de șosete în seara asta cu specialista în tulburări comportamentale de somn Michelle Drerup, PsyD, DBSM.

De ce ar trebui să dormi cu șosete ?

Nimănui nu-i plac picioarele reci, nu? Este de-a dreptul inconfortabil – și nu este o senzație care duce la un somn sănătos. (Degetele răcoroase de la picioare chiar te pot zgudui să te trezești, un fapt cunoscut de oricine  a scos picioarele goale de sub pătură)

Dar există un motiv mai profund, fiziologic, pentru a purta șosete în pat, susține dr. Drerup. Este un proces numit vasodilatație distală. Iată cum funcționează.

Corpul tău lucrează în mod natural pentru a-ți scădea temperatura centrală noaptea pentru a te ajuta să dormi. Acest lucru se întâmplă ca parte a ritmului circadian, un ceas intern de 24 de ore care vă gestionează ciclul somn-veghe. (De aceea, o temperatură mai rece a camerei este mai bună pentru somn.)

Dar dacă picioarele tale sunt prea reci, temperatura centrală poate de fapt să crească cu un grad sau două, spune dr. Drerup. Acest lucru se datorează faptului că corpul tău trimite mai mult flux de sânge – și căldura care vine odată cu acesta – către zonele tale de bază.

Deci, cum ajută o pereche de șosete? Șosetele îți încălzesc picioarele, relaxând și lărgind vasele de sânge care s-au strâns la frig.

Această circulație îmbunătățită a sângelui în corpul tău ajută la eliberarea mai multă căldură prin piele.

Recent Posts

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

2 minute ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

32 de minute ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

o oră ago

Alimente și băuturi care mențin un ficat sănătos și fericit. Reduc riscul de boli hepatice, de la hepatită, la cancer de ficat

Alimente și băuturi pentru un ficat sănătos. Ficatul funcționează și ca un organ care ajută…

2 ore ago

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

2 ore ago

Citeste si: