marți, decembrie 6, 2022

Iată câteva informații care ar putea să-ți schimbe percepția asupra șosetelor. Purtarea șosetelor în pat vă poate ajuta să adormiți mai repede și să dormiți mai bine în timpul nopții. Cercetările arată că dezghețarea picioarelor înghețate poate regla temperatura centrală a corpului pentru a te putea bucura de un somn odihnitor.

Însă potențialele beneficii ale purtării șosetelor depășesc doar încălzirea degetelor de la picioare și reglarea termostatului intern. De asemenea, deschid ușa pentru răsfățul de îngrijire a pielii și poate chiar oferi mai multă strălucire în viața ta amoroasă.

Te-ar mai interesa: Cum se usucă hainele iarna. 6 trucuri geniale...

Să dezvăluim motivele pentru a purta o pereche de șosete în seara asta cu specialista în tulburări comportamentale de somn Michelle Drerup, PsyD, DBSM.

De ce ar trebui să dormi cu șosete ?

Nimănui nu-i plac picioarele reci, nu? Este de-a dreptul inconfortabil – și nu este o senzație care duce la un somn sănătos. (Degetele răcoroase de la picioare chiar te pot zgudui să te trezești, un fapt cunoscut de oricine  a scos picioarele goale de sub pătură)

Dar există un motiv mai profund, fiziologic, pentru a purta șosete în pat, susține dr. Drerup. Este un proces numit vasodilatație distală. Iată cum funcționează.

Te-ar mai interesa: Metoda prin care Irina Loghin își curăță organismu...

Corpul tău lucrează în mod natural pentru a-ți scădea temperatura centrală noaptea pentru a te ajuta să dormi. Acest lucru se întâmplă ca parte a ritmului circadian, un ceas intern de 24 de ore care vă gestionează ciclul somn-veghe. (De aceea, o temperatură mai rece a camerei este mai bună pentru somn.)

Dar dacă picioarele tale sunt prea reci, temperatura centrală poate de fapt să crească cu un grad sau două, spune dr. Drerup. Acest lucru se datorează faptului că corpul tău trimite mai mult flux de sânge – și căldura care vine odată cu acesta – către zonele tale de bază.

Te-ar mai interesa: Secretul longevității celei mai frumoase bunicuțe ...

Deci, cum ajută o pereche de șosete? Șosetele îți încălzesc picioarele, relaxând și lărgind vasele de sânge care s-au strâns la frig.

Această circulație îmbunătățită a sângelui în corpul tău ajută la eliberarea mai multă căldură prin piele.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private