joi, decembrie 8, 2022

Tratament pentru artere înfundate. Una dintre terapiile eficiente, în cazul arterelor înfundate sau îngustate o reprezintă ozonoterapia. Potrivit dr. Elena Păcuraru, medic primar de medicină internă, printre cele peste 250 indicatii medicale care beneficiază de ozonoterapie, una dintre indicațiile majore este reprezentată de arteriopatii. Atât cele produse de ateroscleroză (îngustarea arterelor prin depunerile de colesterol), cât și cele produse de inflamație (arterite).

Te-ar mai interesa: Bolile de tiroidă. Endocrinolog: ”La 50 de ani exi...

Efectele ozonoterapiei, în cazul arteriopatiilor

Efectele benefice ale ozonoterapiei in arteriopatii sunt, potrivit medicului internist, următoarele:
• Stimuleaza intrarea unei cantitati sporite de oxigen in celule;
• Produce vasodilatatie si impiedica producerea spasmului arterial care agraveaza, o data in plus, simptomatologia dureroasa sau poate constitui factorul declansator al unei complicatii acute;
• Prin cresterea fluiditatii sangelui (efect echivalent cu cel produs de Aspirina, Plavix sau Brilique, dar fara risc de sangerare gastrica) scade rata complicatiilor acute legate de producerea cheagurilor in arterele bolanave;
• Prin efectul puternic antiinflamator, inclusiv la nivelul peretelui arterial, impiedica progresia placilor aterosclerotice, deci progresia bolii;
• Prin toate efectele mai sus enumerate, se amelioreaza circulatia sanguina anterior compromisa, determinand si o mai buna oxigenare a tesuturilor.

Te-ar mai interesa: Parteneriat istoric între spitalele din București ...

Efecte după 15 ședințe

Efectele in planul simptomatologiei pacientului arteriopat se resimt dupa minimum 15 sedinte, conform studiilor Prof. Vellio Bocci si constau in:
• Creste distanta parcursa pana la instalarea durerii;
• Se amelioreaza semnificativ toleranta globala la efort;
• Se amelioreaza calitatea tesuturilor cu scaderea riscului de aparitie a ulceratiilor;
• Reduce ritmul de progresie a bolii cu indepartarea momentului chirurgical sau al instalarii complicatiilor;
• Scade necesarul de amputatii.
FDA (Societatea Americana de Reglementare in Domeniul Medicamentelor si Alimentelor) permite ozonoterapia ca metoda terapeutica in arteriopatii (si nu numai), fiind considerata o metoda cu eficienta dovedita si siguranta in aplicare (fara efecte adverse identificate).

Te-ar mai interesa: Tulburarea de somn care îmbătrânește și îngroașă v...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private