Categories: Ştiri sănătate

Doru Toma rupe tăcerea în scandalul anului în tenis: O greșeală

Ce pastile ar fi luat Simona Halep? Avocatul Doru Toma rupe tăcerea în scandalul anului în tenis: „A fost o greșeală…”

În spatele scandalului de dopaj în care este implicată, avocatul Doru Toma a făcut o analiză amplă a situației în care se află Simona Halep. El a explicat cum crede că a ajuns substanța interzisă în corpul sportivei noastre.

Potrivit avocatului, staff-ul medical al academiei ar fi trebuit să aibă grijă ca o astfel de substanță să nu ajungă să fie ingerată de sportivă.

„Lucruri certe sunt faptul că în ultimul an de zile Simona și-a schimbat complet echipa cu care a colaborat. Niciunul dintre vechii colaboratori pe care i-a avut nu mai se regăsește în echipă. Nici managerul, nici preparatorul fizic, nu mai este nimeni în echipa ei.

Totul a fost mutat către Academia Mouratoglou și către zona de experiență, de expertiză a acestuia”, a declarat avocatul Doru Toma, în emisiunea lui Marius Tucă.

Potrivit avocatului, un sportiv profesionist nu se duce de bună-voie la farmacie să îți procure medicamente. Cel care se ocupă în detaliu se toate aspectele ce țin de sănătatea sportivului și de recuperarea lui medicală în cazul unei probleme este staff-ul medical.

Greșeala fatală care a costat-o enorm pe Halep

„Ca atare, dacă vom discuta despre colaboratorii ei și vom căuta să vedem de unde ar fi putut să apară această problemă, că nu se duce sportivul la farmacie, la alimentară să ceară „dați-mi și mie această pastilă”, ca nu există această variantă. Cineva trebuie să i-o procure sau să-i ducă acolo”, a punctat Doru Toma.

Toma: Va fi foarte greu de dovedit

În opinia avocatului, o astfel de greșeală majoră care i-ar putea aduce Simonei Halep o suspendare de 4 ani, ar putea veni din partea staff-ului ei medical care ar fi trebuit să aibă grijă ca acea substanță să nu ajungă niciodată să fie consumată.

„Ori a fost dintr-o greșeală a staff-ului dată într-o zonă de medicație pe care o avea, o zonă de recuperare și i se dădea această pastilă pentru a se recupera mai repede și a fost o greșeală folosirea ei, dar ți-am spus este o problemă și modul în care ea ajunge acolo, pentru că în general nu ar trebui să fie în zona sportivilor și în zona în care se află staff-urile, ea (pastila – n.red) nu trebui să fie folosită și aici. De aici va fi foarte greu de dovedit, din punctul meu de vedere, nevinovăția. Sunt absolut convins că Simona e nevinovată”, a conchis avocatul Toma, potrivit Capital.

Recent Posts

Mare atenție, șoferi! Pedeapsă cu închisoarea dacă faceți această greșeală

Mare atenție, șoferi!  Proiect de lege înăsprit pentru șoferi. Pedepse mai mari pentru cetățenii prinși băuți…

7 minute ago

Amețeli și dureri de cap. Află ce se întâmplă atunci când îți pierzi echilibrul

Amețelile și durerile de cap pot fi simptome ale unor probleme de sănătate care afectează…

37 de minute ago

Pensia privată: Informatii ulile despre banii românilor de la bătrânețe

Sistemul de pensii private din România a fost introdus în 2008, odată cu crearea Pilonului…

o oră ago

Sfârșitul lumii este aproape: O clarvăzătoare a dezvăluit data exactă a Apocalipsei și detalii terifiante despre ” Antihrist”

Mhoni Vidente a generat agitație pe rețelele de socializare cu ultima sa predicție despre sfârșitul…

2 ore ago

Oamenii de știință: acest obicei din copilărie crește riscul de demență

Un obicei din copilărie este asociat cu un risc crescut de a dezvolta demență mai…

2 ore ago

Citeste si: