duminică, decembrie 4, 2022

Ce pastile ar fi luat Simona Halep? Avocatul Doru Toma rupe tăcerea în scandalul anului în tenis: „A fost o greșeală…”

În spatele scandalului de dopaj în care este implicată, avocatul Doru Toma a făcut o analiză amplă a situației în care se află Simona Halep. El a explicat cum crede că a ajuns substanța interzisă în corpul sportivei noastre.

Potrivit avocatului, staff-ul medical al academiei ar fi trebuit să aibă grijă ca o astfel de substanță să nu ajungă să fie ingerată de sportivă.

Te-ar mai interesa: Gheața neagră”, extrem de periculoasă. Carambol cu...

„Lucruri certe sunt faptul că în ultimul an de zile Simona și-a schimbat complet echipa cu care a colaborat. Niciunul dintre vechii colaboratori pe care i-a avut nu mai se regăsește în echipă. Nici managerul, nici preparatorul fizic, nu mai este nimeni în echipa ei.

Totul a fost mutat către Academia Mouratoglou și către zona de experiență, de expertiză a acestuia”, a declarat avocatul Doru Toma, în emisiunea lui Marius Tucă.

Potrivit avocatului, un sportiv profesionist nu se duce de bună-voie la farmacie să îți procure medicamente. Cel care se ocupă în detaliu se toate aspectele ce țin de sănătatea sportivului și de recuperarea lui medicală în cazul unei probleme este staff-ul medical.

Te-ar mai interesa: Pericolul ascuns din vinetele congelate. Nu mai c...

Greșeala fatală care a costat-o enorm pe Halep

„Ca atare, dacă vom discuta despre colaboratorii ei și vom căuta să vedem de unde ar fi putut să apară această problemă, că nu se duce sportivul la farmacie, la alimentară să ceară „dați-mi și mie această pastilă”, ca nu există această variantă. Cineva trebuie să i-o procure sau să-i ducă acolo”, a punctat Doru Toma.

Toma: Va fi foarte greu de dovedit

În opinia avocatului, o astfel de greșeală majoră care i-ar putea aduce Simonei Halep o suspendare de 4 ani, ar putea veni din partea staff-ului ei medical care ar fi trebuit să aibă grijă ca acea substanță să nu ajungă niciodată să fie consumată.

Te-ar mai interesa: Horoscopul banilor pentru decembrie. Mihai Voropch...

„Ori a fost dintr-o greșeală a staff-ului dată într-o zonă de medicație pe care o avea, o zonă de recuperare și i se dădea această pastilă pentru a se recupera mai repede și a fost o greșeală folosirea ei, dar ți-am spus este o problemă și modul în care ea ajunge acolo, pentru că în general nu ar trebui să fie în zona sportivilor și în zona în care se află staff-urile, ea (pastila – n.red) nu trebui să fie folosită și aici. De aici va fi foarte greu de dovedit, din punctul meu de vedere, nevinovăția. Sunt absolut convins că Simona e nevinovată”, a conchis avocatul Toma, potrivit Capital.

Te-ar mai interesa: Crește numarul celui mai agresiv val de infectii r...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private