Doza de sănătate. Planta excepțională care vindecă inima și depresia

Terapeuții sutudiază ani de zile proprietățile plantelor vindecătoare. Ierburile medicament pot vindeca boli foarte grave. Testate în centrele de sănătate, plantele medicinale reușesc să readucă speranță de viață bolnavilor.

Doza de sănătate. Planta excepțională care vindecă inima și depresia

Puterea miraculoaselor leacuri din natură pot preveni apariţia osteoporozei şi a depresiei. Mai mult îmbunătăţind memoria şi concentrarea. Astăzi vorbim despre păducel. Planta care vindecă varicele, indigestia, depresia și unele boli de inimă.

Păducelul ajută în lupta cu bolile de inimă, precum insuficienţa cardiacă congestivă. Dar reduce şi durerile în piept şi reglează bătăile neregulate ale inimii.

Este recomandat și în tratarea durerilor de cap. A tulburărilor cardiace, reglează ritmul cardiac, dar conțin flavonoide, acizi şi uleiuri esenţiale, tanin, zaharuri, vitaminele C şi B.

Păducelul are acţiune calmantă şi relaxantă asupra sistemului nervos. Menţine şi susţine funcţiile mentale, fiind utilizat şi in stari de insomnie, anxietate, atacuri de panică, iritabilitate şi oboseală.

Tratamentul cu păducel se recomandă în boala coronariană

Tratamentul cu păducel se recomandă în boala coronariană.  Angină pectorală, valori ridicate ale colesterolului, hipertensiune arterială, tulburări de ritm cardiac.

Curele de ceai de păducel se încep odată cu instalarea sezonului rece. Atunci aparatul cardiovascular şi sistemul nervos fac un mare efort de adaptare. Experții recomandă consumul acestui ceai şi în perioadele foarte călduroase. Atunci riscul de infarct creşte exponenţial.

Păducelul este folosit pentru tratarea hipertensiunii arteriale. Reduce colesterolul, ajutând şi la refacerea organismului după atacuri de cord şi accidente vasculare cerebrale, potrivit doc.ro.

Sursa foto: Unsplash

Potrivit ultimelor studii, produsele pe bază de păducel au efect tonic cardiac, hipotensiv, reglează şi stabilizeaza ritmul cardiac. Mai mult, cresc fluxul sangvin la nivelul arterelor coronare. Sunt indicate și în afectiuni cardiovasculare.

Această plantă este un bun diuretic. Este folosit în eliminarea pietrelor de la rinichi şi a pietrelor de la vezica biliara. Are acţiune calmantă şi relaxantă asupra sistemului nervos. Menţine şi susţine funcţiile mentale, fiind utilizat şi in stari de insomnie, anxietate, atacuri de panică, iritabilitate şi oboseală.

Planta este indicat şi în tratarea simptomelor specifice menopauzei precum bufeuri, nervozitate, palpitaţii. Mai mult, ajută și la estomparea hemoroizilor și varicelor, previne indigestia, având acțiune diuretică.

Contraindicații. Păducelul este cunoscut pentru proprietăţile sale calmante, de liniştire şi de prevenire a depresiei, dar și un bun remediu contra insomniilor.

Medicii recomandă această plantă care are beneficii extraordinare asupra organismului, dar în special pentru efectele sale pozitive asupra inimii.

Cura cu păducel se face pe perioade scurte, de maxim 3 luni. Dozele mari pot provoca ameţeli.

Cercetări efectuate în Franţa arată că administrarea a 2-3 căni pe zi de ceai de păducel, în cure de cel puțin 6 luni, previne apariţia sau agravarea bolilor de inimă şi a bolilor vasculare, previne depresia şi alterarea capacităţilor mentale ce apar odată cu vârsta.

Recent Posts

Cât costă lingura pentru alimentație sănătoasă, inventată de japonezi?

Gigantul japonez din sectorul băuturilor Kirin Holdings va începe să comercializeze o lingură electrificată despre…

4 ore ago

Știai că ai dreptul la pensie chiar dacă nu ai cotizat suficient? Condițiile în care poți beneficia de pensie

Românii care nu au avut un loc de muncă, contracte legale si nu au plătit…

5 ore ago

Horoscopul banilor pentru săptămâna 20-26 mai. Zodiile care scapă de datorii

Soarele intră în zodia Gemenilor, fiind un semn că timpul este potrivit să revenim la…

5 ore ago

Dezvăluiri din ancheta scandalului sângelui contaminat: 30.000 de persoane au primit transfuzii cu sânge infectat!

Autorităţile sanitare şi cele politice au încercat să ascundă adevărul în legătură cu uriaşul scandal…

6 ore ago

Alertă cu bombă la Patriarhia Română

Catedrala Patriarhală a fost evacuată după o amenințare cu bombă. La Catedrală și la sediul…

6 ore ago

Legătura dintre pensiile din Pilonul II și prețul curentului electric. Puțini români știu acest lucru

Potrivit unei analize realizate de Ziarul Financiar, 6 din fiecare 10 lei investiţi de fondurile…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar