miercuri, mai 31, 2023

Terapeuții sutudiază ani de zile proprietățile plantelor vindecătoare. Ierburile medicament pot vindeca boli foarte grave. Testate în centrele de sănătate, plantele medicinale reușesc să readucă speranță de viață bolnavilor.

Doza de sănătate. Planta excepțională care vindecă inima și depresia

Puterea miraculoaselor leacuri din natură pot preveni apariţia osteoporozei şi a depresiei. Mai mult îmbunătăţind memoria şi concentrarea. Astăzi vorbim despre păducel. Planta care vindecă varicele, indigestia, depresia și unele boli de inimă.

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...

Păducelul ajută în lupta cu bolile de inimă, precum insuficienţa cardiacă congestivă. Dar reduce şi durerile în piept şi reglează bătăile neregulate ale inimii.

Este recomandat și în tratarea durerilor de cap. A tulburărilor cardiace, reglează ritmul cardiac, dar conțin flavonoide, acizi şi uleiuri esenţiale, tanin, zaharuri, vitaminele C şi B.

Păducelul are acţiune calmantă şi relaxantă asupra sistemului nervos. Menţine şi susţine funcţiile mentale, fiind utilizat şi in stari de insomnie, anxietate, atacuri de panică, iritabilitate şi oboseală.

Tratamentul cu păducel se recomandă în boala coronariană

Tratamentul cu păducel se recomandă în boala coronariană.  Angină pectorală, valori ridicate ale colesterolului, hipertensiune arterială, tulburări de ritm cardiac.

Te-ar mai interesa: O nouă metodă revoluţionară de tratare a bolnavilo...

Curele de ceai de păducel se încep odată cu instalarea sezonului rece. Atunci aparatul cardiovascular şi sistemul nervos fac un mare efort de adaptare. Experții recomandă consumul acestui ceai şi în perioadele foarte călduroase. Atunci riscul de infarct creşte exponenţial.

Păducelul este folosit pentru tratarea hipertensiunii arteriale. Reduce colesterolul, ajutând şi la refacerea organismului după atacuri de cord şi accidente vasculare cerebrale, potrivit doc.ro.

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...

ceai
Sursa foto: Unsplash

Potrivit ultimelor studii, produsele pe bază de păducel au efect tonic cardiac, hipotensiv, reglează şi stabilizeaza ritmul cardiac. Mai mult, cresc fluxul sangvin la nivelul arterelor coronare. Sunt indicate și în afectiuni cardiovasculare.

Această plantă este un bun diuretic. Este folosit în eliminarea pietrelor de la rinichi şi a pietrelor de la vezica biliara. Are acţiune calmantă şi relaxantă asupra sistemului nervos. Menţine şi susţine funcţiile mentale, fiind utilizat şi in stari de insomnie, anxietate, atacuri de panică, iritabilitate şi oboseală.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoasă este alergia la ambrozie. Român...

Planta este indicat şi în tratarea simptomelor specifice menopauzei precum bufeuri, nervozitate, palpitaţii. Mai mult, ajută și la estomparea hemoroizilor și varicelor, previne indigestia, având acțiune diuretică.

Contraindicații. Păducelul este cunoscut pentru proprietăţile sale calmante, de liniştire şi de prevenire a depresiei, dar și un bun remediu contra insomniilor.

Medicii recomandă această plantă care are beneficii extraordinare asupra organismului, dar în special pentru efectele sale pozitive asupra inimii.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Cura cu păducel se face pe perioade scurte, de maxim 3 luni. Dozele mari pot provoca ameţeli.

Cercetări efectuate în Franţa arată că administrarea a 2-3 căni pe zi de ceai de păducel, în cure de cel puțin 6 luni, previne apariţia sau agravarea bolilor de inimă şi a bolilor vasculare, previne depresia şi alterarea capacităţilor mentale ce apar odată cu vârsta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private