Sari la conținut

”Ucigașul silențios”, o consecință directă a stilului de viață modern! Cum arată viața unor vedete de la noi în lupta lor cu această boală

Diabetul este o afecțiune cronică, una dintre cele mai mari probleme de sănătate ale secolului, cu un număr de cazuri în continuă creștere la nivel mondial. Diabetul este o consecință directă a stitlul de viață modern, determinat de alimentația tip fast-food, mâncatul haotic, sedentarism, obezitate.

”Ucigașul silențios”, o consecință directă a stilului de viață modern! Cum arată viața unor vedete de la noi în lupta lor cu această boală

Diabetul zaharat a devenit una dintre problemele majore de sănătate publică ale ultimului secol; ultimele raportări ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii atrag atenţia asupra prevalenţei în creştere a diabetului zaharat la toate grupele de vârstă. În România s-au publicat în 2014 rezultatele Studiului Naţional privind Prevalenţa Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR), realizat de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, care au arătat o prevalenţa a diabetului zaharat de 11,6% la populaţia între 20-79 de ani (o valoare de 2 ori mai mare faţă de raportările anterioare).

Citeste si:

Diabetul mai este denumit și ”ucigașul silențios” deoarece cele mai multe persoane nu știu că au această boală până nu progresează în mod semnificativ. Acesta poate fi de tip 1 sau 2, însa cel de tip 2 este cea mai frecventă formă și poate afecta milioane de oameni.

Trei vedete de la noi au dezvăluit că au fost diagnosticate cu diabet și au vorbit despre cum arată viața lor în lupta cu boala.

Dragoș Bucur a fost diagnosticat cu diabet în 2002

Dragoș Bucur a fost diagnosticat cu diabet în 2002, când actorul avea doar 24 de ani. De atunci, viata acestuia s-a schimbat radical.

Despre problema lui de sănătate ale actorului a vorbit chiar soția acestuia, cântăreața Dana Nalbaru:

„Deși are perioade extrem de solicitante din punct de vedere profesional și asta îi afecteaza glicemiile pe o perioadă mai lungă de timp. Mă îngrijorez pentru fiecare noapte pierdută la câte-o filmare. Îl văd uneori confuz de la hipo sau nervos de la hiper, el e aproape tot timpul „treaz”…inăuntrul său știe foarte bine ce are de făcut de fiecare dată și face.

Face așa de bine și de discret (are grija de el) încât reușește să ne ferească pe noi (pe mine și pe copii) de diabet. Nu se plânge niciodată. Nu spune niciodată “nu pot” atunci când am nevoie de ajutor…

Odată și-a uitat insulina acasă, știa că plec în oraș și m-a sunat să i-o duc. Ȋn graba mea am uitat să o iau…pe drum mi-am făcut mii de procese de conștiință, aveam o întâlnire importantă și nu mai aveam timp să întorc… Firescul cu care se raporteaza la problemele zilnice este ceva ce învăț mereu de la el.

La mine, daca apare o problema, se produce panica. La el se activează cu calm căutarea soluției…”, a povestit Dana Năblaru pe blogul ei.

Florin Zamfirescu se luptă cu mai multe boli

În vârstă de 71 de ani, actorul Florin Zamfirescu se luptă cu mai multe probleme de sănătate. Alinarea maestrului vine chiar de la soția sa, Daciana Toma, care este medic și îl ține sub supraveghere. Recent, actorul a dezvăluit că schema sa de tratament implică 18 medicamente zilnic, pe care, dacă nu le ia, riscă să își piard viața.

„Tatiana este medic de familie. Ea are grijă de mine. Am de toate, diabet de tip 2, tensiune oscilantă, atac de panică am făcut. Iau vreo 18 pastile pe zi, sunt cam multe, dar dacă nu le iau o săptămână, mor! Aşa mi-a spus doctorul. Le iau, sunt bine acum, verde. Să trăiesc 100 de ani!’, a declarat marele actor, într-un interviu.

Bianca Drăgușanu: Boala se poate agrava foarte repede

Bianca Drăguşanu a fost diagnosticată cu diabet în urmă cu peste 10 ani. Vedeta crede că problemele sentimentale și dietele drastice pe care le-a ținut, au îmbolnăvit-o.

„De foarte multe ori când am avut crize a trebuit să fac insulină. Încă nu sunt dependentă, dar mai am numai un pas. Dacă nu am grijă de mine, medicii m-au avertizat că boala se poate agrava foarte repede. Eu pun foarte mult suflet atunci când mă îndrăgostesc, mă implic şi sufăr foarte mult. Am făcut diabet pe sistem nervos, din dragoste. Am descoperit în urma unor analize că sunt bolnavă”, susținea Bianca Drăgușanu, cu câțiva ani în urmă, potrivit România TV.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.