Categories: Expertul zilei

Dr. Adriana Pistol: În teorie, „valul 4 nu ar trebui să pună probleme”. În practică, apare „efectul litoralului românesc”

Dr. Adriana Pistol: Teoretic, valul 4 nu ar trebui să pună probleme din punct de vedere al severităţii privind spitalizarea pacienţilor.

Marți, 17 august, în cadrul conferinței de presă susținută de conducerea Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), dr. Adriana Pistol a declarat, că valul patru al pandemiei nu ar trebui să fie unul care să pună probleme din punct de vedere al severităţii, în ceea ce priveşte spitalizarea pacienţilor.

Dr. Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, a precizat, însă, că totul depinde de modalitatea în care populaţia respectă măsurile de prevenţie.

Adriana Pistol: Teoretic, valul 4 nu ar trebui să pună probleme din punct de vedere al severităţii privind spitalizarea pacienţilor

„În teorie, în măsura în care va creşte rata de vaccinare, în măsura în care avem deja 40-50% populaţie protejată fie prin vaccinare, fie prin boală, în toate zonele, nu ar trebui să fie un val care să pună din nou probleme din punct de vedere al severităţii, ceea ce implică spitalizare şi aşa mai departe.

Dar totul depinde de modalitatea în care şi noi respectăm nişte măsuri. Pentru că trebuie să vă spun că deja se vede efectul litoralului românesc în care nu sunt aplicate şi respectate măsurile. Acolo este cu predilecţie populaţie nevaccinată.

(…) Ar trebui să nu fie un val foarte, foarte serios, să fie cu un număr mai mic de cazuri, dar încurajând foarte mult vaccinarea”, a explicat dr. Adriana Pistol, directorul CNSCBT.

Au fost generate aproximativ 2.000.000 de certificate digitael europene Covid

În cadrul aceleiași conferințe, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a declarat că au fost generate 1.915.456 de certificate digitale europene Covid, dintre care 95,87% pentru a atesta vaccinarea anti-covid.

„Sunt 53 de companii care îşi desfăşoară activitatea de vaccinare pentru angajaţi şi familiile acestora, iar până în momentul de faţă a fost finalizată această activitate pentru 611 companii, 93 dintre acestea din domeniul HORECA, fiind vaccinate 78.146 de persoane”, a declarat Baciu.

De asemenea, în târguri, pieţe, parcări până în prezent au fost vaccinate 65.000 de persoane, în mare parte la iniţiativa autorităţilor locale.

Potrivit CNCAV, România a primit, până la această dată, 18.090.449 de doze de vaccin, dintre care mai sunt în stoc 5.479.454.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

10 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

11 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

11 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

12 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

12 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

13 ore ago

Citeste si: