Categories: Expertul zilei

Dr. Bilic, despre fructul perfect: Are un lucru neobișnuit față de celelalte

Dr. Bilic, despre fructul perfect. Pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată, fructele  conțin o varietate de vitamine, minerale și fibre, care sunt esențiale pentru buna funcționare a corpului nostru.

Fructele sunt bogate în vitamina C, care este importanta pentru sistemul imunitar și ajuta la absorbția fierului. De asemenea, conțin vitamina A, care este esențială pentru sănătatea ochilor, piele și a parului.

Fructele sunt, de asemenea, o sursa buna de fibre, care ajuta la menținerea unei digestii sănătoase și previn constipația. Consumul regulat de fibre poate reduce, de asemenea, riscul de boli cardiovasculare și de diabet.

Pe lângă vitamine și fibre, fructele sunt, de asemenea, o sursa bogata de antioxidanți, care ajuta la combaterea radicalilor liberi și reduc riscul de boli cronice, cum ar fi cancerul.

Într-o emisiune de la Pro TV, medicul nutriționist a fost provocată să vorbească despre fructul ideal pe care toți românii ar trebui să-l consume. Medicul vorbește despre un fruct delicios și versatil, apreciat pentru aroma sa și utilizările sale culinare variate. Este o alegere sănătoasă în dieta zilnică și aduce un gust aparte atunci când este gătită sau consumată în stare crudă, potrivit medicului specialist.

„Consider că gutuia este un fruct pierdut al nostru. Gutuia apare toamna și ține toată iarna. Bunica o ținea în geam. Eu nu sunt prietenă cu fructele și întotdeauna am zis: „mai ușor cu fructele pentru că vă îngrașă și vă fac grăsime pe burtă!”

Dr. Bilic: Gutuia este un fruct foarte interesant

Dar gutuia este un fruct foarte interesant. Are atât de multă vitamina C încât imediat ce muști din ea, se înnegrește. Este o dovadă clară. Are un lucru neobișnuit față de celelalte fructe pe care le mănânci rapid. La gutuie este fix pe dos. Gutuia trebuie să o mesteci mult, să o mănânci încet pentru că altfel te îneci. Efectiv simți că mori, se oprește în gât și nu ai cum să fii lacom cu gutuia. Gutuia este fructul perfect pentru a ne dezvăța de lăcomie. Dacă vreți fructe la desert, luați o gutuie și vă promit că nici n-o s-o mâncați pe toată. S-ar putea să vă ajungă jumătate. Asta este interesant. Pe măsură ce mestecăm, ne săturăm”, a zis medicul Mihaela Bilic la PRO TV.

Ce beneficii aduce acest fruct pentru sănătatea oamenilor

Sursă foto: arhiva Doctorul ZIlei

Gutuia,  un aliment sățios. Ajută în procesul de slăbire

Beneficiile gutuii sunt multiple și includ:

  1. Sistem imunitar puternic: Gutuia este bogată în vitamina C, care stimulează sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor.
  2. Digestie sănătoasă: Gutuia conține o cantitate mare de fibre, care ajută la menținerea unui tranzit intestinal regulat și previn constipația.
  3. Sănătatea cardiovasculară: Gutuia conține potasiu, care ajută la menținerea ritmului cardiac normal și la reglarea tensiunii arteriale.
  4. Protecția celulelor: Gutuia conține antioxidanți, cum ar fi quercetina și vitamina C, care ajută la protejarea celulelor de stresul oxidativ și previn apariția bolilor cronice.
  5. Reglarea nivelului de zahăr din sânge: Gutuia are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că eliberarea zahărului în sânge este lentă și constantă, ceea ce ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge în limite normale.
  6. Susținerea sănătății intestinale: Gutuia conține pectină, o fibră solubilă care ajută la hrănirea bacteriilor benefice din intestin și la menținerea echilibrului florei intestinale.
  7. Proprietăți antiinflamatoare: Gutuia conține compuși antiinflamatori, cum ar fi flavonoidele și acidul ursolic, care au efecte benefice în reducerea inflamației din organism.
  8. Sănătatea pielii: Gutuia conține antioxidanți și vitamina C, care ajută la menținerea sănătății pielii, prevenind apariția ridurilor și a altor semne de îmbătrânire.
  9. Sănătatea oaselor: Gutuia conține calciu și potasiu, care ajută la menținerea sănătății oaselor și la prevenirea osteoporozei.
  10. Controlul greutății: Gutuia este un aliment sățios datorită conținutului ridicat de fibre, ceea ce poate ajuta la controlul poftei de mâncare și menținerea unei greutăți sănătoase.

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

22 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

51 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

o oră ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică