Sari la conținut

Remediu natural care tratează gripa și virozele. Medic: Recomand proaspăt ras sau infuzie

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Dr. Mihaela Bilic, despre viroze

Remediu natural care tratează gripa și virozele. Gripa și virozele sunt două afecțiuni respiratorii cauzate de infecții virale. Deși ambele pot provoca simptome asemănătoare, există diferențe între ele.

Gripa este o boală mai severă, cauzată de virusul gripal. Simptomele includ febră mare, frisoane, dureri musculare și articulare, oboseală, dureri de cap și tuse. Gripa poate duce la complicații serioase, cum ar fi pneumonie, și poate fi foarte periculoasă pentru persoanele în vârstă, copii mici și persoane cu sistem imunitar slăbit. Cea mai bună modalitate de a preveni gripa este prin vaccinare anuală.

Virozele, pe de altă parte, sunt infecții virale mai ușoare, care afectează sistemul respirator superior (nas, gât, urechi). Simptomele pot include nas înfundat sau curgător, tuse, dureri în gât, inflamație a glandelor și febră ușoară. Majoritatea virozelor se vindecă de la sine în câteva zile sau săptămâni și nu necesită tratament specific. Menținerea unei igiene corecte și evitarea contactului cu persoanele bolnave poate ajuta la prevenirea răspândirii virozelor.

Cum putem face față gripei, cum să ne ferim, acestea sunt întrebările pentru care a oferit răspunsuri dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist.

 „Din punct de vedere al alimentației, putem face lucruri pentru sănătatea noastră. Vitamina C e aliatul nostru. Un gram pe zi poate nu doar să previna boala, ci și să diminueze simptomele bolii. De data aceasta, aș recomanda vitamina C sub formă de suplimente. Ca să luăm din legume și fructe, ar trebui să mâncăm 3-4 kilograme pe z”, afirmă dr. Bilic.

Cel mai bun remediu pentru boală

De asemenea, leacurile folosite de bunicii noștri, pot fi de mare folos în lupta împotriva gripei și răcelii, ameliorând simptomele.

„Din punct de vedere al mâncării, bunicile știau, și culmea este eficient, cel mai bun remediu pentru răceală și gripă este supa de carne. Supa de pui caldă are acest efect miraculos. Prin intermediul unui aminoacid numit cistină, scade congestia la nivelul căilor respiratorii, ajută ameliorarea respirației și la nivelul mucoaselor, tot ce înseamnă nas înfundat va fi ajutat de o supă caldă de pui,” explică nutriționistul.

Condimentele, ingrediente de tip usturoi, ardeiul iute, elimine inflamația

„Din punct de vedere al mâncării, aș recomanda condimentele, ingrediente de tip usturoi, ardeiul iute, care are efectul extraordinar la nivelul ochilor și nasului, fluidifică secreţiile și, chiar dacă ne curge nasul mai mult, el reușeste să elimine inflamația. Un element care vine din Asia, tot mai la modă, e ghimbirul. Recomand proaspăt ras sau infuzie. Sunt condimentele care ne ajută eficient”,  a mai adaugat dr. Bilic.

Febra, un fenomen natural al organismului

„Din punct de vedere al medicamentelor, tot ce înseamnă produse antiinflamatoare, tip paracetamol, pot ameliora. Când răceala are manifestări suplimentare, adică migrenă, tuse, trebuie să mergem la doctor, pentru că s-ar putea să fie o gripă mai gravă, care nu se tratează la domiciliu.

Febra, în primă fază, e un fenomen natural al organismului. Prin creșterea temperaturii, omoară microbii. Din această cauză febra și transpirațiile sunt prima barieră de protecție a org. Nu trebuie să ne speriem. Din punct de vedere al suplimentelor, vitamina C poate fi în produse alături de zinc. Este un alt mineral care crește imunitatea”, conchide dr. Mihaela Bilic, potrivit Digi 24.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel