miercuri, august 4, 2021

Vaccin Covid. După ce va ajunge la populația, vaccinul împotriva noului coronavirus va fi administrat, cu prioritate, anumitor grupuri de populație. 

Un vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat de cercetătorii germani, ar putea

să fie pus la punct în luna decembrie. Oficialii din domeniul Sănătății, din această țară, fac deja calcule și au vorbit deja despre primele persoane care ar trebui să primească acest vaccin. Prioritate vor avea persoanele în vârstă şi pacienţii cu boli preexistente, potrivit unui comitet independent de experţi.

Apoi, angajații din spitale și cei din azilele de bătrâni ar trebui să fie incluşi în prima linie de vaccinare contra coronavirus, au afirmat reprezentanţii Consiliului German de Etică într-un comunicat publicat luni, conform Agerpres.

Vaccin covid. Solicitanții de azil au și

ei prioritate

Documentul listează şi angajaţii din alte domenii pe lista categoriilor prioritare, precum cei care lucrează pentru autorităţi sanitare locale, poliţiştii, pompierii şi profesorii, a dezvăluit preşedintele comitetului, Alena Buyx, într-o prezentare oficială a acestui plan de vaccinare, ce a avut loc la Berlin. Oamenii care locuiesc în centre aglomerate, precum persoanele fără adăpost şi solicitanţii de azil originari din alte ţări, ar trebui să fie incluşi la rândul lor în categoriile prioritare, a adăugat ea.

Este în continuare necesară obţinerea unor date concrete pentru stabilirea

cu exactitate a priorităţilor, deşi Alena Buyx a spus că „pacienţii foarte vârstnici… sunt de departe grupul cu cel mai mare risc”.

Decizia, luată de „cei care țin seringa”

Thomas Mertens, directorul Comitetului Permanent pentru Vaccinare (STIKO), a anunțat că nicio decizie oficială nu a fost deocamdată luată în baza recomandărilor formulate de Consiliul German de Etică. „Această prioritizare trebuie stabilită de factorii politici de decizie pe baza recomandărilor. Orice decizie finală ar trebui să fie luată de „cei care ţin seringa”, a spus Thomas Mertens.

Primele vaccinuri

dezvoltate împotriva maladiei COVID-19 ar putea fi autorizate cel mai devreme la începutul anului 2021, potrivit unor experţi. Primele vaccinuri dezvoltate împotriva maladiei COVID-19 ar putea fi autorizate cel mai devreme la începutul anului 2021, potrivit unor experţi. În Germania se află sediul unuia dintre competitorii principali care desfăşoară în această perioadă studii clinice de fază 3 şi care sunt analizate de autoritatea cu rol de reglementare a medicamentelor în cadrul Uniunii Europene. Un vaccin anti-COVID-19 a fost dezvoltat de compania germană BioNTech în colaborare cu un partener

american, grupul Pfizer, spune sursa citată.

Ultimele stiri

Parteneri