Categories: Expertul zilei

Dr. Lucian Duță, despre abordarea corectă a pandemiei și certificatul verde. „Statul român adoptă o politică barbară”

Dr. Lucian Duță, despre abordarea corectă a pandemiei și certificatul verde. „Statul român adoptă o politică barbară”.

Testare, vaccinare, medicamente. Sunt cele trei mari obiective într-o abordare științifică „corecte” a pandemiei, susține chirurgul Lucian Duță. Faptul că statul român se axează în momentul de față doar pe vaccinare și măsuri restrictive creează un dezechilibru la nivel național în starea de sănătate generală a românilor.

Dr. Lucian Duță, despre abordarea corectă a pandemiei. „Statul român adoptă o politică barbară”

Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Sănatate (CNAS) a prezentat pe scurt, într-o postare publică pe contul său de Facebook, principalele linii directoare ale acestei pandemii.

„Focile sunt folosite uneori în spectacole extrem de amuzante care ne înveselesc pe toți indiferent de vârstă. Și probabil că cel mai hazliu moment este când sunt puse să sufle în trompetele așezate pe marginea bazinului. La sfârșit primesc și recompensa respectiv un mic peștișor. Direct din mâna dresorului …

Nu mai e așa de veselă situația când unii dintre noi se transformă în foci care suflă în trompetele unei propagande isterice în spatele căreia stau dresori cu găletușe pline de peștișori gustoși. E și mai grav când tărăboiul iscat de orchestra focilor produce morți. Și devine de-a dreptul sinistru când focile râd și batjocoresc familiile îndoliate.

1. Abordarea științifică corectă a pandemiei ar trebui să aibă trei linii mari obiective și linii directoare de acțiune:

a) Identificarea și izolarea pacienților pozitivi pentru a rupe lanțul de transmitere a bolii. Acest prim obiectiv se face prin testare masivă și gratuită.

b) vaccinarea (dincolo de prezumtivele riscuri asumate) este o soluție viabilă mai ales pentru bătrâni și cei cu comorbidități (indubitabil aceștia sunt supuși unor riscuri mult mai mari în caz de boală).

c) accesul la tratamente eficiente care și-au dovedit utilitatea mai ales în stadii incipiente. De aceea trebuie să testezi masiv și să dai dreptul la viață și celor care nu vor să se vaccineze. Chiar dacă acești pacienți sunt mai “proști” (cum zic focile) ei au dreptul să trăiască.

Practic se imunizează natural și mulți vor fi salvați prin acces la terapii. Pentru focile care mă înjură și vor spune că poate chiar și așa vor muri unii oameni le voi spune atât: lăsați -i să aleagă și comunicați-le corect riscurile la care se expun. Pentru că s-ar putea să aveți surprize plăcute și mulți să aleagă să se vaccineze.

Referitor la cele spuse mai sus realitatea ne arată clar că focile României nu acceptă nici o discuție lămuritoare. Statul român adoptă o politică barbară și preferă să-ți spună un singur lucru: dacă nu te vaccinezi, mă cam doare în anus de tine. Peștisorii din galetușa dresorilot sunt buni, nu-i așa?”, a scris dr. Lucian Duță, pe contul său de Facebook.

2. Certificatul verde: „Care este valoarea titrului de anticorpi care mă califică pentru doza trei, șapte, zece?”

„Despre certificatul verde:

Este corectă teza conform căreia tu ca individ ar trebui să interacționezi numai cu oameni care nu sunt infectați și care eventual sunt protejați de anticorpi(dobândiți prin vaccinare sau trecere prin boală). Nu intru în detalii subtile referitoare la imunitatea celulară (cazuri în care poți avea anticorpi puțini dar organismul este totuși pregătit) pentru că nu e cazul aici.

Este logic atunci să stabilești care este titrul minim protector de anticorpi pe care ar trebui să-l avem pentru a putea să ne calificăm pentru obținerea certificatului. În felul acesta și vaccinații și nevaccinații care au luat contact cu virusul (simptomatici sau nu) s-ar simți cumva mai bine.

În momentul în care te indrepți către o valoare minimă a titrului de anticorpi trebuie să fii atenționat. Și da, pare logic să-ți faci o nouă doză de vaccin dacă așa crezi. Cineva spunea că adevărul stă întotdeauna într-o cifră: care este cifra în acest caz? O știți sau nu? Care este valoarea titrului de anticorpi care mă califică pentru doza trei, șapte, zece etc.? Bă, știti sau nu? Pentru că nu te poți juca cu sistemul imunitar fără să te gândești că poate vor exista și consecințe nedorite. Situatie în care dresorii se vor ascunde împreună cu focile lor.

Da, emite certificat verde în funcție de titrul de anticorpi protectori!

Și da, poți avea un număr de oameni care nu au anticorpi și care nu vor să se vaccineze. E ușor să-i strivești, recunosc. Și să nu încerci nimic în afara stigmatizării și aruncatului cu noroi. Cum ar fi,de exemplu, să le oferi soluția testării obligatorii și gratuite la 2-3 zile (că de-aia ai teste rapide și ieftine) și să le emiți certificate verzi pe perioadă limitată (48-72 de ore). Pentru că în felul ăsta sigur ai oameni neinfectați pe stradă și mai ales să-ți atingi și obiectivul mult visat: unii se vor vaccina pentru că se satură să-și bage bețe-n nas de trei ori pe săptămână! Aaa,e greu!? Trebuie să gândești ? Ghinion….

Focile sunt drăguțe și de obicei sunt amuzante în medii controlate de dresori. Ceea ce nu e un semn de inteligență. Dar vedeți că există și alte ființe vii care nu pot fi dresate. Chiar dacă le dai toată găleata cu peștișori!

PS: azi a fost acreditat oficial un nou tratament. Se numește Molnupiravir. Da, deja SUA și Marea Britanie fac comenzi. Acest medicament alături de terapia cu anticorpi monoclonali s-ar putea să reducă semnificativ mortalitatea. Succes la negocieri politice de doi bani, maimuțoilor. Dar vedeți că nu uităm că nu ne dați medicamente”, a subliniat fostul președinte CNAS.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

39 de minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

o oră ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică