joi, mai 6, 2021

Testul de anticorpi după vaccinare ne arată dacă suntem într-adevăr protejați în cazul unei întâlniri cu virusul. Anticorpii antiSpike trebuie să aibă o anumită valoare, însă testul nu e indicat imediat

după rapel ci la o lună distanță. 

”La o lună după rapel, limita minimă fiind de un nivel antiSpike de peste 100. Având în vedere că avem nevoie de o protecție prin anticorpi pe o perioadă cât mai lungă de timp, recomandarea este să ne vaccinăm indiferent de nivelul de anticorpi. Urmărirea se face în dinamică pe o perioadă cât mai lungă.

În plus, mă interesează si imunitatea celulară, adică limfocitele T cu memorie, care mă vor ajuta în lupta cu virusul. Atenție, cele mai multe laboratoare fac o testare calitativă, cel mult semicantitativă a bolii. Dacă o persoană are anticorpi sub 100,

există acoperire împotriva firmei grave de boală, dar nu va ține mult,” a explicat dr. Adrian Marinescu, medic infecționist, pentru Gândul.

Pentru cei care au avut deja boala, o singură doză de vaccin ar fi suficientă, potrivit ultimelor cercetări. Persoanele care au fost infectate au dezvoltat de la 10 până la 45 de ori mai mulți anticorpi decât o persoană neinfectată, după prima doză de vaccin anti-COVID.

 

Ultimele stiri

Parteneri