joi, mai 26, 2022

Testul de anticorpi după vaccinare ne arată dacă suntem într-adevăr protejați în cazul unei întâlniri cu virusul. Anticorpii antiSpike trebuie să aibă o anumită valoare, însă testul nu e indicat imediat după rapel ci la o lună distanță. 

”La o lună după rapel, limita minimă fiind de un nivel antiSpike de peste 100. Având în vedere că avem nevoie de o protecție prin anticorpi pe o perioadă cât mai lungă de timp, recomandarea este să ne vaccinăm indiferent de nivelul de anticorpi. Urmărirea se face în dinamică pe o perioadă cât mai lungă.

Te-ar mai interesa: Cum un simplu epilat te poate îmbolnăvi de HPV? Me...

În plus, mă interesează si imunitatea celulară, adică limfocitele T cu memorie, care mă vor ajuta în lupta cu virusul. Atenție, cele mai multe laboratoare fac o testare calitativă, cel mult semicantitativă a bolii. Dacă o persoană are anticorpi sub 100, există acoperire împotriva firmei grave de boală, dar nu va ține mult,” a explicat dr. Adrian Marinescu, medic infecționist, pentru Gândul.

Pentru cei care au avut deja boala, o singură doză de vaccin ar fi suficientă, potrivit ultimelor cercetări. Persoanele care au fost infectate au dezvoltat de la 10 până la 45 de ori mai mulți anticorpi decât o persoană neinfectată, după prima doză de vaccin anti-COVID.

Te-ar mai interesa: Principalele destinații turistice din Europa care ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private