Categories: Ştiri sănătate

Drama unei mame: „Nimeni nu-mi poate spune de ce fiul meu a murit în somn”

Louis Rogers era un băiețel sănătos și energic.

Vara trecută, mama lui, Julia, l-a culcat ca de obicei. O oră mai târziu, ea s-a dus să-l verifice. Murise, cu șase săptămâni înainte să împlinească doi anu, fără să strige după ajutor și fără să scoată niciun sunet.

Abia mai târziu, femeia a primit un pliant despre moartea subită inexplicabilă în copilărie (SUDC), o categorie rară de deces în care cauza rămâne necunoscută chiar și după o investigație amănunțită, inclusiv o examinare post-mortem.

Ca și în cazul sindromului morții subite a sugarului (SIDS), o afecțiune cunoscută mai frecvent sub denumirea de moarte în pătuț, multe cazuri implică copiii care mor în timp ce dorm. Spre deosebire de SIDS, însă, nu au existat campanii de conștientizare, potrivit BBC.

Aici, în propriile ei cuvinte, Julia, în vârstă de 41 de ani, vorbește despre ceea ce i s-a întâmplat lui Louis și despre frustrarea ei din cauza lipsei cercetărilor efectuate în SUDC.

Sursă FOTO: BBC

„Ar profita la maximum de tot”

Era doar o bucurie absolută, cel mai afectuos băiețel. Avea un zâmbet frumos, râsul lui era atât de amuzant.

Mergea în parc și stătea doar pe leagăn și nu se interesa de altceva. Când mergeam să ne jucăm, cobora doar pe toboganul galben, iar și iar. Ar profita la maximum de tot, chiar și de o băltoacă – ar fi de genul „este cel mai bun lucru din toate timpurile!”

Louis era sănătos, un băiat foarte puternic. Dezvoltarea lui a fost bună.

Când avea 13 luni, a avut prima criză. Eram jos lângă ecluză să vedem bărcile când s-a întâmplat. Îmi amintesc că făcea acest mic zgomot și brațele i s-au ridicat în aer.

Am început să țip pentru că tremura și începuse să facă spumă la gură. Am crezut că moare. După câteva minute, am crezut că a făcut-o pentru că a devenit albastru. Ambulanța a venit foarte repede. I-au luat temperatura și nu avea așa că au luat-o în serios.

Am mers la spital. Era foarte somnoros, dar respira. Toți s-au repezit și l-au conectat la monitoare. I-au luat din nou temperatura și de acea dată avea și au deconectat literalmente totul și au părăsit camera. Nu știam ce se întâmplă.

„Nu a mai spus la revedere”

Mi-am dat seama mai târziu că au hotărât că este o criză febrilă și, prin urmare, nu era absolut nimic de care să îmi fac griji.

Pediatrul a venit și a fost atât de dezinvolt în acest sens, spunând: „Nu este nimic de care să vă faceți griji, mulți copii au așa ceva”.

Atunci mi s-a spus că dacă mai are o criză, probabil că nu ar trebui să chem o ambulanță. Nu m-am gândit să întreb ce se întâmplă dacă are o criză când doarme, iar copiii mici dorm mai mult de jumătate din zi. Nu au menționat-o.

Spunea „la revedere” tuturor, a fost foarte drăguț, iar după criză a încetat să mai facă asta, nu a mai spus la revedere. Știam doar că ceva nu este în regulă.

„Lipsa de conștientizare este uluitoare”

Când avea 18 luni, a avut o nouă criză.

El era la creșă, eu acasă. Am alergat direct acolo. Chemaseră o ambulanță și când am ajuns la spital nu puteau fi mai puțin îngrijorați. Au spus că este din nou o criză febrilă pentru că are o infecție la ureche.

Parcă sunt antrenați să creadă că nu este grav. Nu există compasiune, nici un fel de cale pentru ceea ce urmează și nu m-am simțit ascultat.

Apoi, când am ajuns acasă, a mai avut o criză.

A venit ambulanța și paramedicul a spus că pentru că am văzut deja un medic, nu trebuia să-l ducem, pentru că tot ce aveau de făcut era să-l vadă și probabil să ne trimită din nou acasă. Louis trecuse prin multe în acea zi și era foarte obosit, așa că am fost de acord să-l las să se odihnească acasă.

Am aflat mai târziu că, dacă un copil are două convulsii febrile în 24 de ore, se numesc convulsii complexe care ar trebui să fie trimise la un medic pediatru pentru un EEG.

Ar fi trebuit să înțeleagă asta. Există atât de puțină conștientizare cu privire la risc; toată lumea este atât de dezinvoltă. Nu cred că cineva este intenționat – nimeni nu o ignoră – este doar uluitore, lipsa de conștientizare.

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

29 de minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

59 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică