joi, iunie 30, 2022

Louis Rogers era un băiețel sănătos și energic.

Vara trecută, mama lui, Julia, l-a culcat ca de obicei. O oră mai târziu, ea s-a dus să-l verifice. Murise, cu șase săptămâni înainte să împlinească doi anu, fără să strige după ajutor și fără să scoată niciun sunet.

Abia mai târziu, femeia a primit un pliant despre moartea subită inexplicabilă în copilărie (SUDC), o categorie rară de deces în care cauza rămâne necunoscută chiar și după o investigație amănunțită, inclusiv o examinare post-mortem.

Te-ar mai interesa: Secretul neștiut al usturoiului. De ce trebuie con...

Ca și în cazul sindromului morții subite a sugarului (SIDS), o afecțiune cunoscută mai frecvent sub denumirea de moarte în pătuț, multe cazuri implică copiii care mor în timp ce dorm. Spre deosebire de SIDS, însă, nu au existat campanii de conștientizare, potrivit BBC.

Aici, în propriile ei cuvinte, Julia, în vârstă de 41 de ani, vorbește despre ceea ce i s-a întâmplat lui Louis și despre frustrarea ei din cauza lipsei cercetărilor efectuate în SUDC.

Sursă FOTO: BBC

„Ar profita la maximum de tot”

Era doar o bucurie absolută, cel mai afectuos băiețel. Avea un zâmbet frumos, râsul lui era atât de amuzant.

Te-ar mai interesa: Hidratarea pe caniculă! „Iaurtul, aceeaşi hidratar...

Mergea în parc și stătea doar pe leagăn și nu se interesa de altceva. Când mergeam să ne jucăm, cobora doar pe toboganul galben, iar și iar. Ar profita la maximum de tot, chiar și de o băltoacă – ar fi de genul „este cel mai bun lucru din toate timpurile!”

Louis era sănătos, un băiat foarte puternic. Dezvoltarea lui a fost bună.

Când avea 13 luni, a avut prima criză. Eram jos lângă ecluză să vedem bărcile când s-a întâmplat. Îmi amintesc că făcea acest mic zgomot și brațele i s-au ridicat în aer.

Te-ar mai interesa: Monica Pop, avertisment crunt: ”Aproape toată lume...

Am început să țip pentru că tremura și începuse să facă spumă la gură. Am crezut că moare. După câteva minute, am crezut că a făcut-o pentru că a devenit albastru. Ambulanța a venit foarte repede. I-au luat temperatura și nu avea așa că au luat-o în serios.

Am mers la spital. Era foarte somnoros, dar respira. Toți s-au repezit și l-au conectat la monitoare. I-au luat din nou temperatura și de acea dată avea și au deconectat literalmente totul și au părăsit camera. Nu știam ce se întâmplă.

Te-ar mai interesa: R. Kelly, condamnat la 30 de ani de închisoare. Câ...

„Nu a mai spus la revedere”

Mi-am dat seama mai târziu că au hotărât că este o criză febrilă și, prin urmare, nu era absolut nimic de care să îmi fac griji.

Pediatrul a venit și a fost atât de dezinvolt în acest sens, spunând: „Nu este nimic de care să vă faceți griji, mulți copii au așa ceva”.

Atunci mi s-a spus că dacă mai are o criză, probabil că nu ar trebui să chem o ambulanță. Nu m-am gândit să întreb ce se întâmplă dacă are o criză când doarme, iar copiii mici dorm mai mult de jumătate din zi. Nu au menționat-o.

Te-ar mai interesa: Măsură de urgență. Ce se întâmplă cu băuturile cu ...

Spunea „la revedere” tuturor, a fost foarte drăguț, iar după criză a încetat să mai facă asta, nu a mai spus la revedere. Știam doar că ceva nu este în regulă.

„Lipsa de conștientizare este uluitoare”

Când avea 18 luni, a avut o nouă criză.

El era la creșă, eu acasă. Am alergat direct acolo. Chemaseră o ambulanță și când am ajuns la spital nu puteau fi mai puțin îngrijorați. Au spus că este din nou o criză febrilă pentru că are o infecție la ureche.

Parcă sunt antrenați să creadă că nu este grav. Nu există compasiune, nici un fel de cale pentru ceea ce urmează și nu m-am simțit ascultat.

Apoi, când am ajuns acasă, a mai avut o criză.

A venit ambulanța și paramedicul a spus că pentru că am văzut deja un medic, nu trebuia să-l ducem, pentru că tot ce aveau de făcut era să-l vadă și probabil să ne trimită din nou acasă. Louis trecuse prin multe în acea zi și era foarte obosit, așa că am fost de acord să-l las să se odihnească acasă.

Am aflat mai târziu că, dacă un copil are două convulsii febrile în 24 de ore, se numesc convulsii complexe care ar trebui să fie trimise la un medic pediatru pentru un EEG.

Ar fi trebuit să înțeleagă asta. Există atât de puțină conștientizare cu privire la risc; toată lumea este atât de dezinvoltă. Nu cred că cineva este intenționat – nimeni nu o ignoră – este doar uluitore, lipsa de conștientizare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private