Durerea în piept și în spate. Ce afecțiuni semnalează acest deranj

Durerea în piept și în spate. Ce afecțiuni semnalează acest deranj? O senzație de disconfort care apare doar la înghițire indică, de asemenea, o boală a sistemului digestiv. O senzație de disconfort în zona pieptului, care apare de obicei în timpul efortului și dispare după o scurtă odihnă, indică o boală de inimă. Durerea în zona pieptului poate manifesta și boli ale altor organe.

Durerea care apare brusc imediat după vărsături sau după o procedură care implică esofagul indică o posibilă ruptură a esofagului. Arsurile la stomac sunt o durere arzătoare, care iradiază în piept și uneori în gât, de obicei după ce ai mâncat sau ai stat întins.

Durerea în piept și în spate. Ce afecțiuni semnalează acest deranj

Dificultatea la înghițire și o senzație de disconfort care apare doar la înghițire indică, de asemenea, o boală a sistemului digestiv. O senzație de disconfort în zona pieptului, care apare de obicei în timpul efortului și dispare după o scurtă odihnă, indică o boală de inimă. Cu toate acestea, deoarece simptomele se suprapun adesea și pentru că bolile de inimă sunt deosebit de periculoase, medicii fac adesea o radiografie toracică pentru a detecta boala esofagiană.

Tusea sau dificultățile de respirație?

Durerea în piept este o plângere foarte frecventă. Durerea poate fi ascuțită sau surdă, unii pacienți își descriu senzațiile ca disconfort, strângere, apăsare sau arsuri la stomac. Uneori, durerea apare și în spate, gât, maxilar, abdomen superior sau braț. Pot fi prezente și alte simptome, cum ar fi greața, tusea sau dificultățile de respirație, în funcție de cauza durerii în piept.

Durerea în piept este un semn al unei potențiale tulburări care pune viața în pericol

Când există durere în piept, indiferent de natura acestei dureri, de obicei fiecare dintre noi crede că are o problemă cu inima. Această considerație este ghidată și de medici, care iau în considerare în primul rând cauzele cardiace ale acestui sindrom. Cu toate acestea, durerea în zona pieptului poate manifesta și boli ale altor organe.

În funcție de cauzele durerii în piept, medicul pune un diagnostic, prescrie un tratament și ajută la revenirea la ritmul activ obișnuit de viață. Pentru un tratament de succes, este important să se determine cu exactitate sursa durerii.

Alte consecințe provocate de acest disconfort

Durerea în piept poate fi, de asemenea, o consecință a unei boli a coloanei vertebrale. Nervii care dau sensibilitate toracelui sunt afectați la încălcări ale coloanei vertebrale și există durere în piept, o senzație de constricție a inimii sau strângere a pieptului. Fii atent dacă durerea în piept este însoțită de durere sub omoplat, în umăr sau în spate, acesta este un semn sigur că sursa problemei se află în coloana vertebrală, potrivit bzi.ro.

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

6 minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

37 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică