joi, mai 26, 2022

Durerea în piept și în spate. Ce afecțiuni semnalează acest deranj? O senzație de disconfort care apare doar la înghițire indică, de asemenea, o boală a sistemului digestiv. O senzație de disconfort în zona pieptului, care apare de obicei în timpul efortului și dispare după o scurtă odihnă, indică o boală de inimă. Durerea în zona pieptului poate manifesta și boli ale altor organe.

Te-ar mai interesa: Alertă alimentară: produs cu pesticide retras de p...

Durerea care apare brusc imediat după vărsături sau după o procedură care implică esofagul indică o posibilă ruptură a esofagului. Arsurile la stomac sunt o durere arzătoare, care iradiază în piept și uneori în gât, de obicei după ce ai mâncat sau ai stat întins.


Durerea în piept și în spate. Ce afecțiuni semnalează acest deranj

Dificultatea la înghițire și o senzație de disconfort care apare doar la înghițire indică, de asemenea, o boală a sistemului digestiv. O senzație de disconfort în zona pieptului, care apare de obicei în timpul efortului și dispare după o scurtă odihnă, indică o boală de inimă. Cu toate acestea, deoarece simptomele se suprapun adesea și pentru că bolile de inimă sunt deosebit de periculoase, medicii fac adesea o radiografie toracică pentru a detecta boala esofagiană.

Te-ar mai interesa: Și remediile naturiste pot interacționa în mod neg...

Tusea sau dificultățile de respirație?

Durerea în piept este o plângere foarte frecventă. Durerea poate fi ascuțită sau surdă, unii pacienți își descriu senzațiile ca disconfort, strângere, apăsare sau arsuri la stomac. Uneori, durerea apare și în spate, gât, maxilar, abdomen superior sau braț. Pot fi prezente și alte simptome, cum ar fi greața, tusea sau dificultățile de respirație, în funcție de cauza durerii în piept.

Te-ar mai interesa: Fructul ieftin care ne crește speranța de viață. C...

Durerea în piept este un semn al unei potențiale tulburări care pune viața în pericol

Când există durere în piept, indiferent de natura acestei dureri, de obicei fiecare dintre noi crede că are o problemă cu inima. Această considerație este ghidată și de medici, care iau în considerare în primul rând cauzele cardiace ale acestui sindrom. Cu toate acestea, durerea în zona pieptului poate manifesta și boli ale altor organe.

În funcție de cauzele durerii în piept, medicul pune un diagnostic, prescrie un tratament și ajută la revenirea la ritmul activ obișnuit de viață. Pentru un tratament de succes, este important să se determine cu exactitate sursa durerii.

Te-ar mai interesa: Cum a renunțat la fumat directoarea Spitalului de ...

Alte consecințe provocate de acest disconfort

Durerea în piept poate fi, de asemenea, o consecință a unei boli a coloanei vertebrale. Nervii care dau sensibilitate toracelui sunt afectați la încălcări ale coloanei vertebrale și există durere în piept, o senzație de constricție a inimii sau strângere a pieptului. Fii atent dacă durerea în piept este însoțită de durere sub omoplat, în umăr sau în spate, acesta este un semn sigur că sursa problemei se află în coloana vertebrală, potrivit bzi.ro.

Te-ar mai interesa: Copilul tău a dezvoltat un tic? Iată care sunt cel...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private