luni, noiembrie 28, 2022

Mulți dintre noi ne îndreptăm atenția către produsele ecologice, neștiind ce pericole ascund. Un renumit medic de la o Universitate de prestigiu a spus adevărul despre ele. Multe dintre ele, crescute având la bază substanțe toxice ce pot produce boli grave din cauza bacteriilor cu care sunt contaminate.

Evitați legumele ECO. Medic: Pot produce boli grave

„Contaminarea poate apărea ca o consecință a tratării solului cu îngrășăminte organice, cum ar fi gunoiul de grajd și nămolul de epurare, precum și din apa de irigare”, spune Dr. Moreno.

Te-ar mai interesa: Vești bune pentru românii care au boala Crohn. Pri...

legumele ecologice, considerate până acum extrem de sănătoase, produc boli din cauza bacteriilor cu care sunt contaminate regulat. Astfel, de frica pesticidelor, îngrășămintelor și erbicidelor, din ce în ce mai mulți oameni aleg să consume fructe și legume organice, considerate până nu de mult mai sănătoase și mai naturale.

S-au descoperit peste 50 de specii de bacterii ce pot fi dăunătoare pe mostre de spanac, dar și pe mostre de salată organică, lucru care schimbă total datele problemei. Persoanele care se aprovizionează cu produse ce sunt supuse unor tratamente bazate pe îngrășăminte organice ar putea dezvolta anumite boli în decursul timpului.

Te-ar mai interesa: De ce e bine să mănânci semințe de floarea-soarelu...

Pe baza temerilor legate de pesticide, de îngrășăminte și de erbicide, din ce în ce mai mulți oameni aleg să consume fructe și legume organice.

Persoanele care se aprovizionează cu produse ce sunt supuse unor tratamente bazate pe îngrășăminte organice, precum ar fi gunoiul provenit de la animale, ar putea dezvolta anumite boli în decursul timpului, conform cercetătorilor spanioli.

Experții au descoperit peste 50 de specii de bacterii dăunătoare. De exemplu, pe mostre de spanac și de salată organică. Cel mai probabil, astfel de bacterii sunt transferate în legume în timpul procesului de creștere, de recoltare, de transport, în timpul procesării sau al manipulării acestora.

Te-ar mai interesa: Cancerul pulmonar: Care sunt primele semne pe care...

„Alimentele și mediile legate de alimente creează un loc de întâlnire ideal pentru amibele cu viață liberă și bacteriile patogene. Cu toate acestea, se cunosc relativ puține lucruri despre apariția și diversitatea amibelor care trăiesc liber pe legumele organice și despre rolul lor în transmiterea agenților patogeni umani”, a spus Dr. Yolanda Moreno de la Universitat Politècnica de València într-un comunicat de presă, conform alephnews.ro.

Te-ar mai interesa: O tânără de 23 de ani s-a trezit din comă, în mod ...

Agenții patogeni, transportați ușor în organism

„Prezența bacteriilor de interes pentru sănătatea publică, ce se află în interiorul amibelor care trăiesc liber, sugerează că acestea sunt vehicule care pot transmite cu ușurință agenți patogeni capabili să ajungă la oameni și să provoace probleme de sănătate prin intermediul legumelor organice contaminate”, potrivit Dr. Moreno.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private